Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CREDRU2

Experimentele druktechnieken

Experimentele druktechnieken
Cursuscode: CREDRU2

De cursus is bedoeld voor mensen, die op een speelse manier kennis willen maken met verschillende druktechnieken zoals monotype, etsen droge naald, experimentele grafiek, linosnede. Wil je eens een keer iets heel anders dan schilderen, dan is deze cursus wellicht iets voor je.

Wil je eens een keer iets heel anders dan schilderen, dan is deze cursus wellicht iets voor je. De cursus is bedoeld voor mensen, die op een speelse manier kennis willen maken met verschillende druktechnieken zoals monotype, etsen droge naald, experimentele grafiek, linosnede. Bij al deze technieken werk je met een drager (plaat). Bij droge naald en experimentele grafiek is dat een plastic plaat, bij linosnede linoleum en bij monotype werk je op een glasplaat als ondergrond om de blockprint op uit te rollen.

Materialen waarmee gewerkt wordt:

  • ets inkt op waterbasis
  • plastic plaatjes als drager 
  • rollers en etspennen
  • verschillende tapes en stoffen/ natuurmaterialen
  • linoleum en blokprint op waterbasis

De materialen en drukinkt zijn op waterbasis, dus milieu- en mensvriendelijk. In alle verschillende technieken wordt een werkstuk gemaakt. De opdrachten zijn eenvoudig, maar de resultaten vaak heel verrassend. Alle materialen zijn in het atelier aanwezig, de cursist hoeft zelf niets mee te brengen.
Lesmateriaal:  € 15,00 voor de hele cursus (contant te betalen in de eerste les aan de docent).

Docent: Mevr. I. Oerlemans
Inlichtingen: ineoerlemans@gmail.comwww.imag-ine.nl 

Dinsdag 3 december 2019
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 188,00 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. I. (Ine) Oerlemans

Tijdens de eerste les krijgt u informatie over eventuele aanschaf van materialen.
Lesmateriaal: € 15,- voor de hele cursus, contant te betalen in de eerste les aan de docent.

10:00 - 12:30
Locatie: Atelier Imagine (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
I. (Ine) Oerlemans
I. (Ine) Oerlemans
Ine Oerlemans studeerde aan de academie voor industriële vormgeving in Eindhoven en aan de academie voor schone kunsten in Arendonk (België). Zij heeft zich gespecialiseerd in de ets- en schildertechniek. Jarenlang was zij naast het etsen en schilderen werkzaam binnen het basisonderwijs en de ambulante begeleiding binnen het basisonderwijs, tot zij in 2008 haar eigen atelier opende en zich helemaal ging toeleggen op het schilderen en etsen en het lesgeven hierin. Momenteel verzorgt zij allerlei cursussen en workshops op creatief gebied in haar atelier: Atelier Imagine aan de Voorterweg in Eindhoven. Haar vrije werk bestaat uit etsen, experimentele grafiek en schilderijen (onder andere materie schilderen)