Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CREHAN4

Handlettering vervolg

Handlettering vervolg
Cursuscode: CREHAN4

Nieuw bij Volksuniversiteit Eindhoven: de vervolgcursus Handlettering (voor cursisten die de kennismakingscursus reeds gevolgd hebben, enige voorkennis is een vereiste). 
Tijdens de drie lessen komen nieuwe Handlettering alfabetten aan de orde waaronder letters met schaduwranden. Tevens gaan we zelf papier bewerken met ecoline of met aquarelverf voor een mooie ondergrond om op te schrijven. Handlettering op stenen of hout staan ook op het lesprogramma.

De eerste les betaalt u een eenmalige bijdrage van 5 euro aan de docent. U krijgt hiervoor een lesmapje met kopieën voor drie lessen en een speciale onderlegger.

Docent: Mevr. S. Knoops
Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Maandag 18 mei 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 73,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. A.H.L. (Sjan) Knoops

Kopieën en ruitjes-onderlegvel € 5,- bij docente te voldoen tijdens de 1e les.

19:30 - 21:30
Locatie: Atelier Imagine (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
A.H.L. (Sjan) Knoops
A.H.L. (Sjan) Knoops
Opleiding: diploma Kalligrafie en de Akte MO-schrijven. Daarnaast volgde zij jaarlijks diverse stages bij Scriptores en op Knuston Hall in Engeland -en volgt deze nog steeds. Ze Werkt ook op freelance basis voor diverse gemeenten, instanties en particulieren. De opdrachten betreffen vaak oorkondes, diploma's en teksten (ook in boeken) die bij diverse gelegenheden worden aangeboden. Vanaf 1997 geeft zij kalligrafieles, voor beginners en gevorderden bij RICK (voorheen Kunstcollege) in Weert. Exposities van eigen werk: Stadhuis Weert - Bibliocenter - en met een groep cursisten bij RICK.
Over haar fascinatie: iets kan je raken, het raakt je of het raakt je niet! En dit raakt mij, van kinds af aan ben ik eigenlijk al bezig met schrijven, altijd bezig met pen en papier, letters op de lege randen van kranten en in schriftjes schrijven. Onze ouders kregen bij hun huwelijk in 1953 een gekalligrafeerde tekst van een tante aangeboden. Mijn moeder heeft dit stukje altijd goed bewaard en als kind heb ik het ontelbare malen in mijn handen gehad en dacht "kon ik het ook maar zo! Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.
sjan.knoops@hetnet.nl