Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CREWIJ5

Wijnproeven

Wijnproeven
Cursuscode: CREWIJ5

Na de cursus kan men op een redelijke manier inschatten aan de hand van het etiket wat men van een bepaalde wijn kan verwachten. Er worden wijnen geproefd tijdens de cursus met bijbehorende hapjes. De kosten hiervoor rekent u de 1e les contant (liefst gepast) met de docent af (materiaalkosten).

Werkwijze:

  • Theorie (respectievelijk vinificatieproces, rituelen rondom wijn proeven, druiven, klimaat, grondsoort en het lezen van etiketten) per cursusavond behandelen we één onderwerp
  • Geurproef – oefenen in het herkennen van geuren in wijn
  • Praktijk: wijnen proeven – culinaire tips en hapjes – culturele achtergrond van verschillende wijngebieden.

Docent: Dhr. Jos Engbers
Meer info: jos.ria.engbers@gmail.com

Donderdag 12 maart 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 149,00 plus € 75,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jos) Engbers
19:00 - 21:00
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
J. (Jos) Engbers
J. (Jos) Engbers
Ik ben van 1975- 2009 docent Nederlands geweest aan de 2e Technisch School/VMBO de Burgh waarvan de laatste 15 jaar als leider van de onderbouw. Tijdens mijn werk aan de Burgh heb ik vanaf 1990 tot 2009 een wijnimport firma gehad. Na mijn pensionering in augustus 2009 zijn we voor een vakantie van 3 maanden naar St. Maarten, Dutch West Indies gegaan. Bijna onmiddellijk na aankomst kreeg ik een aanbod om voor een grote lokale wijnimporteur een winkel voor particuliere klanten op te zetten. Eind 2014 werd echter de wijnhandel verkocht en heb ik nog enige tijd een wijnfirma gehouden. Uiteindelijk zijn wij in medio 2016 teruggekomen. Sindsdien ben ik me weer op wijneducatie gaan richten.