Per categorie:










  Per soort:









FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]



Pools niveau 2



In het tweede jaar nemen we geen genoegen met het simpelweg verstaanbaar maken. Voor niveau 2 kunt u dus inschrijven, als u de basis al onder de knie heeft (niveau 1 of eigen studie). We breiden de woordenschat uit, verdiepen ons in de grammatica en leren het fijne weten van de “Slavische ziel”. En omdat iedereen zo zijn eigen redenen heeft om Pools te leren, gaan we ook aandacht besteden aan individuele vragen en behoeftes.

Twijfelt u aan uw niveau? Kom naar de inloop-informatieavond (op woensdag 29 augustus 2018 in het Van Maerlantlyceum) om samen met de docent te bepalen welke groep het beste bij u past.

Lesboek: “Polish in 4 weeks” van M.Kowalska, ISBN 978-83-7544-029-4

(Het boek kan ook voor ca. 10 euro in Polen gekocht worden.)

Lesmateriaal: circa € 36,-
Bestel het lesboek pas als u zeker weet dat uw cursus doorgaat.

Naast het studieboek wordt gebruik gemaakt van eigen materialen van de docent. Het aanvullende lesmateriaal wordt door de docent per e-mail verspreid - u print de nodige stukken zelf uit.

Docent: Mevr. Magdalena van Wier
Inlichtingen: magdavanwier@zonnet.nl; www.verbumtaaldiensten.nl

tijd: maandag 20:30-22:00 uur
periode:18 september t/m 16 april 2018 - 25 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:M.W. van Wier
M.W. van Wier
Ik ben geboren in Polen in de tijd, dat je een westerse taal leerde met de vurige hoop, dat je ooit een kans zou krijgen om hem ook te gebruiken. Een droom. In principe had je immers genoeg aan het Russisch. Had je honger naar meer dan moest je dat zelf maar weten.
Toen ik mijn eerste zelfstandige stappen als volwassene zette, bleek de wereld opeens groter en vrijer dan we ooit durfden te dromen. De muur was gevallen, de grenzen gingen open. Opeens werd mijn Engels wél nuttig. Ik woonde en studeerde in Amerika en Groot Brittannië, reisde door Europa en werd betoverd door de onbegrensde mogelijkheden. Op vakantie in Nederland heb ik eens in opwelling geroepen: Hier zou ik kunnen wonen!. Sinds 1996 mag ik elke dag ervaren, hoe het is, als je wens uitkomt.
Ik studeerde af aan een Technische Universiteit (faculteit Architectuur), maar talen bleven mijn passie. Niet alleen als communicatiemiddel, maar ook als een manier om met een bredere blik te kunnen kijken. Je leeft namelijk zoveel maal, als je talen spreekt.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

attentie: Instroom in deze cursus is niet meer mogelijk.
maximaal: 15 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 230,00
code: TAL353




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    

De Citadel in Warschau

Bekijk wat Poolse teksten in Warschau en banden met Nederland.

Misschien eens op vakantie naar Polen? Kijk voor een hotel.