Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Pools niveau 1“Stap na stap kom je heel ver” schreef ooit J.R.R. Tolkien. Ook op de steile padjes van de Poolse taal moet je deze gedachte voortdurend voor de ogen houden. Zeer toepasselijk maken we in het eerste cursusjaar gebruik van de methode “OP STAP Pools”, boek + cd, van H. 'T Hart-Waslicka (isbn 9789046900284).

De cursus is bedoeld voor iedereen, die kennis wil maken met de Poolse taal. Voorkennis is niet nodig - wel vastberadenheid. U begint met het eigen maken van de Poolse klanken, leert de eerste woorden en de basisregels van de grammatica. Zo kunt u al snel een simpel gesprek voeren. Omdat taal meer is dan woorden en regels, leert u Pools in de brede context van cultuur en traditie. Volgende zomer voelt u zich in Polen een stuk vrijer en zelfverzekerder.

Lesmateriaal: circa € 25,-
Bestel het lesboek pas als u zeker weet dat uw cursus doorgaat.

Naast het studieboek wordt gebruik gemaakt van eigen materialen van de docent. Het aanvullende lesmateriaal wordt door de docent per e-mail verspreid - u print de nodige stukken zelf uit.

Docent: Mevr. Magdalena van Wier
Inlichtingen: magdavanwier@zonnet.nl; www.verbumtaaldiensten.nl

tijd: maandag 18:55-20:25 uur
periode:18 september t/m 16 april 2018 - 25 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:M.W. van Wier
M.W. van Wier
Ik ben geboren in Polen in de tijd, dat je een westerse taal leerde met de vurige hoop, dat je ooit een kans zou krijgen om hem ook te gebruiken. Een droom. In principe had je immers genoeg aan het Russisch. Had je honger naar meer dan moest je dat zelf maar weten.
Toen ik mijn eerste zelfstandige stappen als volwassene zette, bleek de wereld opeens groter en vrijer dan we ooit durfden te dromen. De muur was gevallen, de grenzen gingen open. Opeens werd mijn Engels wél nuttig. Ik woonde en studeerde in Amerika en Groot Brittannië, reisde door Europa en werd betoverd door de onbegrensde mogelijkheden. Op vakantie in Nederland heb ik eens in opwelling geroepen: Hier zou ik kunnen wonen!. Sinds 1996 mag ik elke dag ervaren, hoe het is, als je wens uitkomt.
Ik studeerde af aan een Technische Universiteit (faculteit Architectuur), maar talen bleven mijn passie. Niet alleen als communicatiemiddel, maar ook als een manier om met een bredere blik te kunnen kijken. Je leeft namelijk zoveel maal, als je talen spreekt.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

attentie: Instroom in deze cursus is niet meer mogelijk.
maximaal: 18 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 230,00
code: TAL350 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    

De Citadel in Warschau

Bekijk wat Poolse teksten in Warschau en banden met Nederland.

Misschien eens op vakantie naar Polen? Kijk voor een hotel.