Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Duits niveau 6


LET OP!
Voor de cursussen Duits op niveau 1 en 2 is het van belang dat u de Nederlandse taal goed begrijpt omdat de grammatica in het Nederlands wordt uitgelegd! Dit geldt vooral voor de cursussen Duits niveau 1 en Duits niveau 2, en in iets mindere mate voor de cursussen op de hogere niveaus.

ATTENTION!
In order to take the German courses you are required to have a good understanding of the Dutch language because the grammar will be explained in Dutch. This applies especially to the level 1 and 2 courses (“Duits niveau 1” and “Duits niveau 2”), and to a slightly lesser extent to the courses for more advanced students.

Taalbeheersing kan worden verdeeld in de basisvaardigheden lezen, schrijven, luisteren en spreken. In de cursussen Duits van alle niveaus wordt aan al deze vier vaardigheden aandacht besteed. Daarbij geldt dat je in geen enkele taal uit de voeten kunt zonder zowel woordenschat als grammatica.
De 25 lessen van de cursus zijn te beperkt om de aangeboden leerstof echt te leren beheersen. Om daadwerkelijk vorderingen te maken tijdens deze cursussen is het daarom essentieel dat u ook thuis oefent. Huiswerk hoort er dan ook bij.

Niveau 1 is bestemd voor cursisten met géén of weinig kennis of beheersing van de Duitse taal. Tevens voor mensen voor wie de kennismaking met het Duits al lang geleden is. De essentiële basisgrammatica wordt in combinatie met veel mondelinge en schriftelijke oefeningen behandeld.

Bij niveau 2 worden de basisvaardigheden uitgebouwd. Opdat cursisten zich steeds zelfstandiger in het Duits kunnen uitdrukken, zullen zij dialogen voeren, teksten lezen (en voorlezen, voor de uitspraak) en schriftelijke oefeningen maken. Kennis van grammatica en woordenschat wordt uitgebreid. Deze cursus is bedoeld voor cursisten die niveau 1 gevolgd hebben.

Niveau 3 is bedoeld voor cursisten die niveau 2 hebben gevolgd. Bij niveau 3 ligt de nadruk op gespreks- en leesvaardigheid. De meeste aandacht gaat naar het vrije spreken; daarnaast wordt het lezen geoefend, en worden grammatica en idioom herhaald en verdiept.

Bij Niveau 4 worden de eerder verworven kennis en vaardigheden verder uitgebouwd. Het vrije spreken staat centraal. Grammatica en idioom blijven uiteraard onder de aandacht. Geschikt voor cursisten die niveau 3 met succes gevolgd hebben.

Niveau 6 bouwt voort op de kennis en vaardigheden van niveau 5. Lezen, schrijven, luisteren en spreken worden op een nog hoger niveau gebracht.

Vóór inschrijving graag contact opnemen met de docenten om samen te bepalen welke cursus het beste bij u past! Het liefst overleggen zij met u op de INFORMATIEAVOND; dan kunt u bovendien de boeken inzien.

Informatieavond voor taalcursussen vindt plaats op woensdagavond 30 augustus 2017, inloop tussen 19.00-21.00.
Locatie: Van Maerlantlyceum, Jacob van Maerlantlaan 11, 5615 JS Eindhoven

Cursisten moeten zelf het bij de cursus van hun keuze gebruikte boek aanschaffen.
Voor noodzakelijke in de cursus te gebruiken kopieën kan de docente bovendien een bijdrage van €2,-- vragen.

Niveau 6:
Boek: Begegnungen B1+ (integriertes Kurs- und Arbeitsbuch), Schubert Verlag, ISBN 978-3-941323-20-9

Lesmateriaal: circa €28,00 boeken en evt. €2,00 voor kopieën

Docenten:
Mevr. K. Kauffmann: niveau 1
Mevr. I. Winkler: niveau 2, 3, 4, 5, 6, 7 en conversatie

Inlichtingen: hinde_kauffmann@upcmail.nl, inawinkler@hotmail.com

tijd: maandag 19:00-20:15 uur
periode:18 september t/m 9 april 2018 - 25 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:I. Winkler
I. Winkler
Uit liefde voor taal en cultuur ben ik na mijn studie Duits en Engels het onderwijs in gegaan. Vervolgens heb ik in diverse landen gewerkt met diverse leeftijdsgroepen. Door de liefde ben ik naar Nederland gekomen en geef sinds 1989 met veel plezier Duitse les aan de Volksuniversiteit Eindhoven. HERZLICH WILLKOMMEN in één van de aangeboden cursussen!
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 20 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 183,00
code: TAL037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    
Duits is een belangrijke taal voor vakantie, handel, de rijke historie, TV-series en nog veel meer.

Hiernaast bij de diverse cursussen plaatjes uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Boek eventueel on-line een hotel in Duitsland, Ooostenrijk of Zwitserland.