Per categorie:  Per soort:

VUE nu ook op

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VU.

Het programmaboekje is binnenkort ook digitaal beschikbaar

Hongaars niveau 3HONGAARS niveau 1
In deze lessen wordt de basiskennis van de woordenschat en grammatica opgebouwd, zodat wij eenvoudige gesprekken kunnen voeren. Het lesprogramma is heel praktisch, met veel speelse spreek- en luisteroefeningen. Tijdens de lessen maakt u ook kennis met de Hongaarse cultuur, maatschappij en geschiedenis.

HONGAARS niveau 2
Deze cursus is bedoeld voor mensen die de basis al onder de knie hebben (niveau 1 of eerdere studie). Kennis van grammatica en woordenschat wordt verder uitgebreid, om korte teksten te kunnen vertalen. De nadruk wordt gelegd op spreekoefeningen.

HONGAARS niveau 3
Wij gaan de bestaande kennis in taal een cultuur verder verdiepen en wij richten ons op de conversatie.


In alle 3 niveaus wordt gewerkt met de methode:
Lépésenként magyarul. ISBN: 9 789630 615273.

De cursisten ontvangen het lesmateriaal in de eerste les tegen contante betaling van € 30,00 aan de docente. Daarnaast betaalt de cursist € 5,00 voor kopieën.

Vóór inschrijving graag contact opnemen met de docente om samen te bepalen welke cursus het beste bij u past!

Als er te weinig deelnemers zijn, bekijkt de Volksuniversiteit of de lessen worden gegeven om de 14 dagen.

Lesmateriaal: circa € 35,-
Docent: Mevr. V. Parag
Inlichtingen: parag@upcmail.nltijd: dinsdag 19:00-20:30 uur
periode:19 september t/m 10 april 2018 - 25 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:V. Parag
V. Parag
Ik ben geboren en getogen in Hongarije. Als kind raakte ik al gefascineerd door andere talen. Dat werd niet altijd in dank afgenomen in een gesloten communistisch land. Iedere jaar verheugde ik me op de zomervakantie aan het Balatonmeer, waar heel veel toeristen komen met name vanuit West-Duitsland. In het begin communiceerde ik met handen en voeten maar met de jaren sprak ik steeds beter Duits, die ik me autodidactisch moest eigen maken. Gelukkig kwam de wenteling voor mij op tijd en mocht ik (naast de verplichte Russisch) andere vreemde talen studeren. Zo leerde ik op het Gymnasium Duits en studeerde af als Duits - Hongaars vertaler. Wederom door de communicatiedrang, het helpen anderen elkaar te begrijpen, bracht mij per toeval in contact met een groep Nederlandse supporters in Hongarije. Een van hen is mijn man geworden en zo arriveerde ik 18 jaren geleden in Nederland. Nederland is mijn vaderland geworden en Nederlands mijn (moeder)taal. Paradoxaal genoeg: nu 18 jaren later begint een aardeverschuiving in de andere richting. Steeds meer Nederlanders kiezen Hongarije als hun nieuw land en ik wil hun graag helpen met de Hongaarse taal. Niets is mooier in het leven, als iemand die volledig kan integreren en genieten van zijn nieuwe leefomgeving en daarbij is communicatie essentieel.

Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'
maximaal: 12 deelnemers
minimaal: 6 deelnemers
prijs: € 288,00
code: TAL151  
aanmeldformulier / registration form
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    


Hongarije, niet alleen een prachtig vakantieland, rijk aan historie. Daarnaast zijn er ook Hongaarssprekende minderheden in buurlanden.
Eens op vakantie naar Hongarije? Boek een hotel.