Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Nederlands niveau 5 - conversatie - overdag


NIVEAU UPPER INTERMEDIATE - CONVERSATIECURSUS - B2- en B2

BELANGRIJK! LEES DIT ZORGVULDIG!
U ziet eerst een uitleg over de inhoud van de cursus en onze manier van werken. Na het lezen van de cursusbeschrijving kunt u naar het einde van deze webpagina scrollen voor informatie over de cursusdata en - tijden. Daar vindt u ook het inschrijfformulier.


CURSUSINHOUD

Deze conversatiecursus is bedoeld voor hoger opgeleide cursisten die niveau B2- of B2 hebben bereikt (niveau staatsexamen I) en die beter en vaker de Nederlandse taal willen spreken. Naast gezamenlijke spreekopdrachten en korte individuele spreekopdrachten, houdt U een presentatie over een zelfgekozen onderwerp en maakt U kennis met de Nederlandse literatuur.

In de cursus Nederlands niveau 5 (niveau B2- en B2) ligt de nadruk vooral op het spreken en NIET OP HET LEREN VAN GRAMMATICA. Bij de cursus Nederlands niveau 4 (niveau B1 -> B2) komt de grammatica meer aan bod. De cursus Nederlands niveau 4 bereidt u voor op de conversatiecursus Nederlands niveau 5.

Mocht u de grammatica al goed beheersen en meer het spreken willen oefenen, dan kunt u eventueel overwegen om de cursus Nederlands niveau 5 in plaats van/naast Nederlands niveau 4 te volgen.


CURSUSKENMERKEN - CONVERSATIECURSUS - NEDERLANDS NIVEAU 5

- Les van 1,5 uur in een klaslokaal eens per week
- Huiswerk: MINIMAAL 3 UUR PER WEEK
- Aanwezigheid in de klas: Om de cursus met succes te volgen is het noodzakelijk dat u geen of weinig lessen mist en DE OPDRACHTEN DIE U THUIS MOET VOORBEREIDEN, UITVOERT.

- Voor studenten, die graag meer en beter willen luisteren en spreken en die al een B2- of B2 niveau hebben gehaald (bij de Volksuniversiteit Eindhoven of elders).
- De student dient ELKE DAG met de Nederlandse taal in contact te zijn. Dit kan bijvoorbeeld door tv te kijken, radio te luisteren en gesprekken in het Nederlands te voeren.


DOELGROEP - TOELATINGSEISEN

- Toestemming van de docent:
Eerst dient u de docent gesproken te hebben en toestemming te hebben om aan deze cursus mee te doen (voor meer informatie zie hieronder: speciale inschrijfvoorwaarden)
- hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en hierna nog een vervolgopleiding
- Het startniveau van het Nederlands is voor deze nieuwe cursus B2- of B2.
Dus na afronding van de Nederlandse cursus niveau 3 of 4 van de Volksuniversiteit Eindhoven kunt u deze cursus volgen. De cursus is ook geschikt voor geïnteresseerden, die ergens anders taalles hebben gevolgd, maar zij dienen ook niveau B2- of B2 te beheersen.


LESMATERIAAL

Het lesmateriaal wordt door de docente verzorgd en bedraagt € 5,00.


INFORMATIE

Voor onderstaande onderwerpen neemt u contact op met:

- inschrijving en beschikbaarheid van cursussen: administratie, info@vu-eindhoven.nl
- cursusinhoud en voor het bepalen van uw kennisniveau van uw Nederlands:
de docent van de cursus, die u wilt volgen.


INSCHRIJVING EN WERKWIJZE

Zodra u zeker weet dat u deze cursus wilt en kunt volgen, verzoeken wij u vriendelijk zich in te schrijven. Op deze manier bent u verzekerd van een plaats in de cursus, die u wilt volgen.

LET OP: SPECIALE INSCHRIJFVOORWAARDEN VOOR DEZE CURSUS

U DIENT EEN MAIL NAAR DE DOCENT TE STUREN. ZIJ INFORMEERT U DAN PER MAIL WANNEER U HAAR KUNT BELLEN VOOR EEN INTAKEGESPREK.

PAS NA DE BEOORDELING EN EEN POSITIEF ADVIES VAN DE DOCENT OF UW NIVEAU VOLDOENDE IS OM AAN DE CURSUS TE KUNNEN DEELNEMEN, WORDT UW INSCHRIJVING DEFINITIEF! De docent stuurt u na het gesprek een mail met haar akkoord of niet akkoord voor uw deelname aan de conversatiecursus. Bij akkoord mailt de administratie u een deelnamebevestiging met alle cursusgegevens.

Als u één week voor aanvang van de cursus geen bericht van de Volksuniversiteit Eindhoven ontvangt, wilt u dan s.v.p. ons contacteren.

Inschrijving voor een cursus gebeurt via het inschrijfformulier onder de cursusgegevens op onze website en NIET door een docent via internet te contacteren.

CHECK de sectie Veelgestelde Vragen voor meer informatie over onze werkwijze, zoals:
Inschrijven voor een cursus, annuleringsregels, financiën, deelnamebewijs, wachtlijst en meer.
(zie de rode icoon op de homepage of de blauwe tab FAQ & Help op deze webpagina)


CURSUSDETAILS

Lesmateriaal (niet inbegrepen in het cursusgeld): circa € 5,00

Voor vragen over de cursusinhoud en kennisbepaling van uw Nederlands, contacteer s.v.p. de docent:

Mevr. A. Edelman, am.edelman@icloud.com
Mevr. G. de Beijer, gerda.de.beijer@planet.nl

Neem ALLEEN contact op met de docent van de cursus, die u wilt volgen!


NEDERLANDS NIVEAU 5 - NORMALE CURSUS

tijd: donderdag 09:15-11:30 uur
periode:1 maart t/m 5 juli 2018 - 16 lessen
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:G. de Beijer
G. de Beijer

Ik ben Gerda de Beijer en kom uit de provincie Gelderland, uit een klein dorpje dicht bij Nijmegen.
De Nederlandse taal, met name de literatuur, heeft mij altijd geboeid. Na de Pabo in 1993, heb ik vervolgens in 2004 mijn 2e graads bevoegdheid Nederlands behaald in Nijmegen.
Sinds 2009 ben ik werkzaam als docente Nederlands bij de Volksuniversiteit Eindhoven en dat vind ik geweldig. Ik geef hier les aan anderstalige volwassen studenten van beginners tot en met conversatiegroepen (niveau A1 t/m B2).
In mijn lessen komt mijn voorliefde voor literatuur en geschiedenis duidelijk naar voren.
Mijn hobby is schilderen met olieverf, ik heb naast mijn werk dan ook een studie Kunstgeschiedenis gevolgd aan de Vrije Academie Amsterdam.

Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'
maximaal: 13 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 288,00
code: DUT575

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: