Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]2 - 100 jaar Psychiatrie in Eindhoven


lezing gegeven door Hans Marechal

De geschiedenis en ontwikkeling van een rijksinstelling tot GGzE
Ervaar een eeuw bijzondere geschiedenis van de psychiatrie in Eindhoven. Van het ontstaan van een krankzinnigengesticht, via een rijksinrichting, psychiatrisch ziekenhuis, naar een community voor mentale kracht! Aan de hand van boeiende verhalen wordt zichtbaar welke ontwikkelingen plaatsvonden. Kijk en luister naar mooie anekdotes over patiŽnten, verpleging, behandeling. Maar ook over de omgeving, over wet en regelgeving, over ontwikkeling en invloed van medicijnen en therapie. GGzE ontworstelt zich van gesticht, weggestopt in de bossen, naar een community die participeert in het dagelijks leven van ons allemaal.
Hans Marechal werkt sinds 1981 voor GGzE, in meerdere functies en rollen. Hij weet mensen te boeien met zijn enthousiasme en passie voor psychiatrie, en voor iedereen die daar werkt en er gebruik van maakt. Hij doet dat door het vertellen van verhalen over de bijzondere geschiedenis van de psychiatrie, en van GGzE in het bijzonder.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U kunt op 3 manieren een lezing van de Volksuniversiteit Eindhoven in het Academisch Genootschap bijwonen:

1 - Als belangstellende
Zonder opgave/inschrijving vooraf en tegen betaling van Ä 7,- bij de ingang van de zaal. (Vrienden van de VUE hebben tot 19.45 uur voorang)

2 - Als 'Vriend van de VUE', doorlopend donateurschap
Door vriend van de Volksuniversiteit te worden. U betaalt jaarlijks een bijdrage van Ä 20,- en heeft de mogelijkheid om jaarlijks 6 lezingen bij te wonen.
U ontvangt een jaarkaart waarmee u toegang heeft tot de zaal.
Met de jaarkaart heeft u voorrang bij het betreden van de zaal tot 19.45 uur en krijgt u jaarlijks het programmaboekje van de Volksuniversiteit per post.
Inschrijven als 'Vriend': zie bij 'Vriend(in) worden', code: VUE010

3 - Als 'Vriend van de VUE', donateurschap voor een seizoen
Door vriend van de Volksuniversiteit te worden voor een seizoen. U betaalt een bijdrage van Ä 23,- en heeft de mogelijkheid om de 6 lezingen bij te wonen van dit seizoen.
U ontvangt een jaarkaart waarmee u toegang heeft tot de zaal.
Met de jaarkaart heeft u voorrang bij het betreden van de zaal tot 19.45 uur en krijgt u het programmaboekje van het volgend seizoen per post.
Inschrijven als 'Vriend' voor een seizoen: zie bij 'Vriend(in) worden', code: VUE015

Voor informatie over al onze lezingen verwijzen we u graag naar de website onder het kopje "Lezingen, Lezingen AG (details)" op de horizontale blauwe balk.

tijd: dinsdag 20:00-22:00 uur
startdatum:24 oktober 2017
plaats:Academisch Genootschap Parklaan 93 EINDHOVEN
docent: H. Marechal
maximaal: 99 deelnemers
minimaal: 10 deelnemers
prijs: € 7,00
code: XLE117Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    


Wordt vriend(in), dan steunt u de Volksuniversiteit Eindhoven voor een langere periode en bent u nog voordeliger uit.