Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Luisteren naar Klassieke Muziek najaar 2017


Luisteren naar Klassieke Muziek, najaar 2017

Klassieke muziek is van alle tijden. Ook van deze tijd, want ook nu wordt er over de hele wereld klassieke muziek geschreven. Je hoeft van klassieke muziek helemaal niets te weten om het mooi te vinden, maar als je er wel wat van weet ga je er anders naar luisteren. Hierdoor wordt het vaak nog mooier. Door te weten wat je hoort kan zelfs muziek, die je eerst niet aansprak, mooi worden.
In drie avonden komt spelenderwijs van alles aan de orde, zoals stijlperioden, instrumenten, orkesten, componisten en muzikale begrippen. Maar bovenal wordt er veel geluisterd!

De cursus is niet alleen geschikt voor mensen die nog niet zo bekend zijn met klassieke muziek, maar ook voor mensen die de cursus al eerder gevolgd hebben of al wat bekender met klassieke muziek zijn. Elke cursus komen er weer andere werken aan de orde. Om mee te doen is er geen specifieke kennis nodig. Je hoeft geen instrument te kunnen spelen of muzieknoten te kunnen lezen.

Bij voldoende belangstelling bestaat de mogelijkheid om mee te gaan naar een concert van de phylharmonie zuidnederland in Eindhoven . Aangevraagd worden kaarten voor zaterdagavond
2 december 2017. Zowel cursisten als hun introducees kunnen hiervan gebruik maken.

De cursus bestaat uit 3 lesavonden en (facultatief) een concertbezoek. Kaarten via de docent.

2 november: De glorie van de barok
9 november : venwichtigheid bij de klassieken
16 november: Emotie en sentiment in de romantiek

Lesmateriaal 2,00 af te rekenen met de docent

Docent: Dhr. J. de Weger
Inlichtingen: j.de.weger1@kpnplanet.nl

tijd: donderdag 19:30-21:30 uur
periode:2 november t/m 16 november 2017 - 3 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:J. de Weger
J. de Weger
Joop de Weger was al als jongetje gefascineerd door klassieke muziek. Dit nam hij over van zijn vader die hem al op jonge leeftijd meenam naar concerten van het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Thuis werd er veel muziek gemaakt. Op 10-jarige leeftijd begon hij met vioolspelen. Als amateur-violist speelde hij in orkestjes, strijkkwartetten en vormde jaren een vast duo met een pianiste. De laatste jaren legt hij zich toe op het geven van cursussen in luisteren naar klassieke muziek. Als een soort ambassadeur wil hij klassieke muziek promoten met als missie anderen er net zo enthousiast voor te maken als hij zelf. Zijn lessen zijn er op gericht om zoveel mogelijk lekker te luisteren en te ervaren dat veel klassieke muziek helemaal niet zo zwaar en ernstig is.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 15 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 46,00
code: KCU090


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: