Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Ontdek je talenten en werk ermee


Het leven kan ons wel eens in verwarring brengen. We denken de juiste stappen te hebben gezet en dan kom je erachter, dat het idee wat we nastreven niets brengt. Het kan ook zo zijn, dat we gewoon niet weten welke stappen we moeten doen. Dat komt, omdat ons denken voorgeprogrammeerd is. Volgens die programmatie behoren wij in een bepaald patroon te lopen en te leven, maar of je daar gelukkig mee bent, vraagt niemand zich af. Is zelfrealisatie niet veel belangrijker dan meelopen in dat maatschappelijke patroon? Zijn wij niet zlf de maatschappij? Als je dat met me eens bent, dan gaan we er nu iets aan doen, want ieder mens heeft meerdere talenten. Iemand kan b.v. een minder hoog IQ hebben, maar wel een hoog EQ ( Emotionele Intelligentie ) wat nodig is om een goed leider te zijn.
Via een 4-tal methodes m.n. de rationele, de numerieke ( volgens de numerologie ), de astrologische ( geboorteteken ) en de astrale ( chakra's e.d. ), zullen we trachten te ontdekken wat uw te ontwikkelen talenten zullen zijn. Dat kan confronterend of verrassend zijn. Wanneer het niets nieuws brengt, kan dat ook bevestigend zijn en is het goed te weten, dat uw koers de juiste is.

Er zal vooraf wel enig huiswerk gemaakt dienen te worden. Tekenmateriaal en kleurpotloden zul je mee moeten nemen naar de les. Verder krijg je een uitgebreide horoscoop mee naar huis. Hopelijk zul je na afloop overtuigd zijn van je talenten.

Lesmateriaal: Bijgaand boekje 17,50

Docent: Dhr. A. Kop
Inlichtingen: A.Kop4@kpnplanet.nl

tijd: zaterdag 09:30-13:00 uur
startdatum:18 november 2017
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:A.M.P. Kop
A.M.P. Kop

Na mijn middelbare schoolopleiding kon ik nergens mijn draai vinden, noch in de administratieve sector, noch in de verkoopsector. In deze periode heb ik wel geleerd me te presenteren.
Als hobby had ik zingen en pianospelen. Daar kwam de belangstelling voor het woord en de taal goed van pas. Ik heb toen toelatingsexamen gedaan op het conservatorium te Maastricht, waar ik 6 jaar gestudeerd heb voor zang en zangpedagogie. Ik leerde er te vechten voor de dingen die ik wilde. Dat is mijn hele leven verder zo gebleven. “ Ik moest ervoor gaan “. Als zanger was dat niet altijd gemakkelijk. De opdrachten lagen niet voor het oprapen. Ik moest mezelf steeds opnieuw bewijzen door deel te nemen aan audities, overal mijn neus te laten zien en mijn stem te laten horen. 30 jaar lang heb ik op deze manier contracten verworven om in de verschillende operahuizen van Nederland, Duitsland en Belgie te werken.
Als zangpedagoog ergens binnen te komen, was ook geen gemakkelijke klus. Er waren tijden, dat ik er van alles bij deed, van olieverfschilderijen maken tot het werken in een vleesfabriek. Later heb ik nog 10 jaar lang koor- en orkestdirectie gestudeerd, wat ik ook graag deed. Vanaf dat moment werd het wat gemakkelijker om een normaal inkomen te verdienen. Het belangrijkste in het leven is, dat je gaat voor de dingen die je wilt. Dat kost moed, maar de ervaring leerde me, dat er altijd een weg is.
Door mijn pedagogisch werk heb ik veel mensen leren kennen, die gewerkt hebben alleen maar voor het geld, terwijl dat niet de bedoeling is van het leven. Zelfverwerkelijking is het doel. Vanuit die achtergrond heb ik me ook nog verdiept in psychologie, astrologie, het paranormale en de numerologie. Op een gegeven moment, zat ik zelfs in een café iemand te adviseren, wie zij het beste als vriend kon nemen. Ik deed dat op basis van numerologie. Ze is er nu nog steeds gelukkig mee.
Al met al heb ik meerdere cursussen ontwikkeld, die zijdelings met de ervaringen in mijn leven hebben te maken. Met de cursus “ Spreken in het openbaar “ en “ Ontwikkel uw talenten” denk ik u goed te kunnen helpen. De talentencursus gaat verder dan een normale bedrijfsgerichte toets. Ten slotte zijn bedrijven ook maar instellingen, die aan u moeten verdienen, want anders bent u echt niet nodig. Het wordt tijd dat u investeert in uzelf, uw eigen talenten en zelfvertrouwen.
Bij de cursus “ Spreken in het openbaar “ werk ik aan uw zelfvertrouwen, de manier van presenteren en uw manier van spreken. Het is een cursus, die u overal voor kunt gebruiken. De leerlingen, die de cursus dooliepen, waren dolenthousiast.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

attentie: I.v.m. het toesturen van en het maken van het huiswerk kunt u zich uiterlijk tot donderdag 9 november tot 12:00 voor deze workshop opgeven.
Het is niet meer mogelijk zich voor deze workshop in te schrijven.
maximaal: 15 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 34,00
code: VAA620
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: