Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]3 - Met de Transsiberische trein naar China


lezing gegeven door Aad Engelfriet

Als cultureel-historisch reisleider ben je vooral geÔnteresseerd in de reis, het leven in zo'n trein, de omgeving en niet of nauwelijks in technische details.
Onze, helaas virtuele, reis gaat van Moskou, via Kazan, naar o.m. Jekaterinenburg en Irkoetsk, vervolgens langs het Baikal Meer, om uiteindelijk via de hoofdstad van MongoliŽ (Ulan Batar) de Chinese grens over te steken, op weg naar onze eindbestemming Beijng, een treinreis van 12 dagen!
Wat kunt u virtueel o.m. verwachten: in Moskou bezoeken we het Kremlin, de Metro en het GUM warenhuis. In Kazan gaan we varen over de Wolga. We bezoeken een Siberisch Open Lucht Museum. Gaan terug in de Sovjet tijd in diverse Siberische steden. Overnachten langs het Baikal Meer en bekijken worstelaars, een slangenvrouw en zangers in MongoliŽ. Om uiteindelijk 's nachts (..) dwars door de Chinese Muur te rijden, dus gingen we er overdag met een bus naar toe en dan maar klimmen.............
Vanzelfsprekend ook foto's van het treinleven. Speciaal voor ons toeristen zijn rijtuigen uit de Sovjet tijd nagebouwd, nu wel met open gordijntjes, maar met dezelfde (?) luxe. Voor velen de reis van hun leven!
Met enkele leuke bordjes in Chinees-Engels (chinglish) wordt de lezing afgerond.
U bent van harte uitgenodigd om virtueel mee te reizen!

Aad Engelfriet heeft als reisleider reizen begeleid naar China en beschikt daardoor over een uitgebreide kennis van het land. Dankzij de vele foto's van de deelnemers kunt u rekenen op een zeer boeiende lezing.
Na zijn loopbaan bij Philips begeleidt de in Rotterdam geboren Aad Engelfriet vanaf 2004 cultureel historische reizen door o.m. China, MongoliŽ, Rusland en Oezbekistan, en natuurlijk ook allerlei Europese landen, w.o. RoemeniŽ. Daarnaast is hij stadsgids voor ca 20 steden in Nederland en Vlaanderen en geschiedenisdocent.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U kunt op 3 manieren een lezing van de Volksuniversiteit Eindhoven in het Academisch Genootschap bijwonen:

1 - Als belangstellende
Zonder opgave/inschrijving vooraf en tegen betaling van Ä 7,- bij de ingang van de zaal. (Vrienden van de VUE hebben tot 19.45 uur voorang)

2 - Als 'Vriend van de VUE', doorlopend donateurschap
Door vriend van de Volksuniversiteit te worden. U betaalt jaarlijks een bijdrage van Ä 20,- en heeft de mogelijkheid om jaarlijks 6 lezingen bij te wonen.
U ontvangt een jaarkaart waarmee u toegang heeft tot de zaal.
Met de jaarkaart heeft u voorrang bij het betreden van de zaal tot 19.45 uur en krijgt u jaarlijks het programmaboekje van de Volksuniversiteit per post.
Inschrijven als 'Vriend': zie bij 'Vriend(in) worden', code: VUE010

3 - Als 'Vriend van de VUE', donateurschap voor een seizoen
Door vriend van de Volksuniversiteit te worden voor een seizoen. U betaalt een bijdrage van Ä 23,- en heeft de mogelijkheid om de 6 lezingen bij te wonen van dit seizoen.
U ontvangt een jaarkaart waarmee u toegang heeft tot de zaal.
Met de jaarkaart heeft u voorrang bij het betreden van de zaal tot 19.45 uur en krijgt u het programmaboekje van het volgend seizoen per post.
Inschrijven als 'Vriend' voor een seizoen: zie bij 'Vriend(in) worden', code: VUE015

Voor informatie over al onze lezingen verwijzen we u graag naar de website onder het kopje "Lezingen, Lezingen AG (details)" op de horizontale blauwe balk.


tijd: dinsdag 20:00-22:00 uur
startdatum:21 november 2017
plaats:Academisch Genootschap Parklaan 93 EINDHOVEN
docent:A. Engelfriet
A. Engelfriet

Aad Engelfriet
Geldroppenaar, webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland.
Sluiten
maximaal: 99 deelnemers
minimaal: 10 deelnemers
prijs: € 7,00
code: XLE119

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    


Wordt vriend(in), dan steunt u de Volksuniversiteit Eindhoven voor een langere periode en bent u nog voordeliger uit.