Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Introductie in de FilmgeschiedenisToen de gebroeders Lumière in 1895 in Parijs een filmpje van de aankomst van een trein op een station vertoonden, gilden de toeschouwers omdat ze dachten dat ze zouden worden aangereden. Dit historische moment betekende de start van het samen kijken naar films, iets wat we 120 jaar later gelukkig nog steeds doen.

In deze zesdelige cursus 'Introductie in de filmgeschiedenis' maken we een lange reis door de filmgeschiedenis, die uiteraard begint met het ontstaan van de film en doorloopt tot de hedendaagse cinema. Het doel van de cursus is het geven van inzichten in de belangrijkste filmstromingen, het behandelen van filmgenres en het delen van een filmpassie.

Aan bod komen o.a. de Europese en Amerikaanse filmpioniers, het Duits Expressionisme, Klassiek Hollywood, het Italiaans Neorealisme, de grote Japanse meesters, de Nouvelle Vague en andere filmvernieuwers.

We zullen zien dat de ene stroming niet kan bestaan zonder de andere, dat bewegingen steeds de aanzet zijn tot nieuwe cinematografische ontwikkelingen. Uiteraard wordt dit alles geïllustreerd aan de hand van veel filmfragmenten en is er gelegenheid om vragen te stellen en meningen uit te wisselen.

De cursus is geschikt voor alle filmliefhebbers die meer willen weten over al het moois dat de filmgeschiedenis te bieden heeft. Na afloop heb je een schat aan kennis opgedaan en heb je ongetwijfeld nieuwe filmpareltjes ontdekt.

Docent: Dhr. Cor Oliemeulen
Inlichtingen: zie: www.indebioscoop.com

tijd: dinsdag 19:00-21:30 uur
periode:21 november t/m 16 januari 2018 - 6 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:C. Oliemeulen
C. Oliemeulen
Schrijver en communicatiespecialist met een onbedwingbare liefde voor film. Oprichter en hoofdredacteur van het onafhankelijke filmmagazine Indebioscoop (www.indebioscoop.com).
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 10 deelnemers
minimaal: 6 deelnemers
prijs: € 124,00
code: KCU225  
aanmeldformulier / registration form
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: