Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Einde van het Christendom?


Niet alle kerkgebouwen gaan tegen de vlakte, maar het 'kerken' is een aflopende zaak. Het conventionele christendom lijkt uitgewerkt en brokkelt in hoog tempo af, het einde is in zicht. Het kerkelijk christendom is geworteld in Joodse, Griekse en Romeinse elementen en niet een voltooid resultaat dat geconserveerd moet worden.

In de cursus kijken we naar de historische Werdegang, benoemen een aantal beslissende momenten en bezien deze in ontwikkelingsperspectief. Misschien leidt het tot de conclusie dat nu niet het einde, maar het begin van christendom aan de orde is.

Docent: Jan Klaasen
Inlichtingen: vliehors26@hotmail.com

tijd: donderdag 19:15-21:15 uur
periode:23 november t/m 14 december 2017 - 4 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:J.A.C.M. Klaasen
J.A.C.M. Klaasen


Jan Klaasen (1946) is na studie theologie, filosofie, pedagogie en geschiedenis ruim dertig jaar werkzaam geweest in het middelbare en het hoger beroepsonderwijs als docent in genoemde vakken. Hij geeft lezingen en cursussen.


Hij schreef de volgende boeken:
De kleuter in de gevarenzone, Kleuteronderwijs ter discussie, Zeist, 1982 Miniaturen, decennia, eeuwen, millennia, 1999 Zinloos geweld en onderwijs, een pleidooi voor meer ademruimte, Budel, 2006 Onderwijs en de kunst van het lesgeven, Amsterdam, 2012 Europeanen in crisis, over historische menskunde, Leeuwarden, 2014
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'
maximaal: 20 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 58,00
code: ONT410

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: