Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Avatar


Maak van je leven een succes:

Avatar:

Een mens praat voortdurend in zijn gedachten met zichzelf. Waar komt dat allemaal vandaan en hoe beheers je deze gedachten, zodat je van het leven een succes kunt maken en dat je kunt zijn, die je wilt zijn. In een 3-tal lessen geef ik je inzage en uitleg in je verleden, heden en toekomst met een flink aantal oefeningen. Neem een kussen of handdoek mee, zodat je het gemakkelijk uithoudt om 20 minuten in dezelfde houding te blijven zitten.
De te behandelen onderwerpen:
Het verleden:
In het verleden heb je gedachtes opgebouwd, die je in de weg kunnen
staan bij de verwezenlijking van je huidige idealen. Waar komen je vaardigheden,
je onverklaarbare gevoelens, je gebreken, je fobieŽn e.d. vandaan? Stap uit die
eeuwige cyclus van oorzaak en gevolg!
Het heden:
Wat is de kracht van je gedachten? Heb je weggedrukte telepathische
gaven? Geef je jezelf een eerlijke kans? De wet van trilling leert, dat er gedachten-
krachten zijn voor de lange termijn en de korte termijn. Hoe ga je om met de invloeden
van buitenaf, die je vanuit meerdere dimensies kunt ontvangen? Hoe ontstaat intuÔtie?
Zijn of niet zijn!
De toekomst:
Neem afstand van je oude gedachten. Beheers je gedachten. Wat zijn
affirmaties? Hoe verleg je je aandacht? Niets is wat het lijkt. Maak onderscheid tussen
bijzaken en hoofdzaken. Je gevoel is evenzo belangrijk, dan je verstand. Je krijgt de
dingen die je nodig hebt in overvloed.

Docent: Dhr. A. Kop
Inlichtingen: A.Kop4@kpnplanet.nl

tijd: zaterdag 09:30-12:30 uur
startdatum:25 november 2017
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:A.M.P. Kop
A.M.P. Kop

Na mijn middelbare schoolopleiding kon ik nergens mijn draai vinden, noch in de administratieve sector, noch in de verkoopsector. In deze periode heb ik wel geleerd me te presenteren.
Als hobby had ik zingen en pianospelen. Daar kwam de belangstelling voor het woord en de taal goed van pas. Ik heb toen toelatingsexamen gedaan op het conservatorium te Maastricht, waar ik 6 jaar gestudeerd heb voor zang en zangpedagogie. Ik leerde er te vechten voor de dingen die ik wilde. Dat is mijn hele leven verder zo gebleven. ¬ď Ik moest ervoor gaan ¬ď. Als zanger was dat niet altijd gemakkelijk. De opdrachten lagen niet voor het oprapen. Ik moest mezelf steeds opnieuw bewijzen door deel te nemen aan audities, overal mijn neus te laten zien en mijn stem te laten horen. 30 jaar lang heb ik op deze manier contracten verworven om in de verschillende operahuizen van Nederland, Duitsland en Belgie te werken.
Als zangpedagoog ergens binnen te komen, was ook geen gemakkelijke klus. Er waren tijden, dat ik er van alles bij deed, van olieverfschilderijen maken tot het werken in een vleesfabriek. Later heb ik nog 10 jaar lang koor- en orkestdirectie gestudeerd, wat ik ook graag deed. Vanaf dat moment werd het wat gemakkelijker om een normaal inkomen te verdienen. Het belangrijkste in het leven is, dat je gaat voor de dingen die je wilt. Dat kost moed, maar de ervaring leerde me, dat er altijd een weg is.
Door mijn pedagogisch werk heb ik veel mensen leren kennen, die gewerkt hebben alleen maar voor het geld, terwijl dat niet de bedoeling is van het leven. Zelfverwerkelijking is het doel. Vanuit die achtergrond heb ik me ook nog verdiept in psychologie, astrologie, het paranormale en de numerologie. Op een gegeven moment, zat ik zelfs in een café iemand te adviseren, wie zij het beste als vriend kon nemen. Ik deed dat op basis van numerologie. Ze is er nu nog steeds gelukkig mee.
Al met al heb ik meerdere cursussen ontwikkeld, die zijdelings met de ervaringen in mijn leven hebben te maken. Met de cursus ¬ď Spreken in het openbaar ¬ď en ¬ď Ontwikkel uw talenten¬Ē denk ik u goed te kunnen helpen. De talentencursus gaat verder dan een normale bedrijfsgerichte toets. Ten slotte zijn bedrijven ook maar instellingen, die aan u moeten verdienen, want anders bent u echt niet nodig. Het wordt tijd dat u investeert in uzelf, uw eigen talenten en zelfvertrouwen.
Bij de cursus ¬ď Spreken in het openbaar ¬ď werk ik aan uw zelfvertrouwen, de manier van presenteren en uw manier van spreken. Het is een cursus, die u overal voor kunt gebruiken. De leerlingen, die de cursus dooliepen, waren dolenthousiast.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 15 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 28,00
code: VAA625  
aanmeldformulier / registration form
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: