Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]5 - Het dal der beenderen


lezing gegeven door Wouter Prins

Aan ons, Nederlanders, is het niet besteed: relieken, schedels en botten van heiligen en martelaren, tentoongesteld onder altaren of opgetast tegen de wanden van catacomben. Maar al zit het 'vieren van de dood' niet in onze Calvinistische genen, ook wij worden meer en meer gefascineerd door deze exorbitante vormen van doden- en voorouderverering. Over de spirituele en artistieke meerwaarde van het knekelhuis en van relieken in het Lutherjaar.
Wouter Prins is conservator van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Het museum combineert oude en moderne religieuze kunst in tentoonstellingen als een vorm van dialoog met kunstwerken uit uiteenlopende tijden. Met niet-religieus werk uit de Collectie Uden gaat het museum de confrontatie aan met oude religieuze kunst, zowel inhoudelijk als visueel.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U kunt op 3 manieren een lezing van de Volksuniversiteit Eindhoven in het Academisch Genootschap bijwonen:

1 - Als belangstellende
Zonder opgave/inschrijving vooraf en tegen betaling van 7,- bij de ingang van de zaal. (Vrienden van de VUE hebben tot 19.45 uur voorang)

2 - Als 'Vriend van de VUE', doorlopend donateurschap
Door vriend van de Volksuniversiteit te worden. U betaalt jaarlijks een bijdrage van 20,- en heeft de mogelijkheid om jaarlijks 6 lezingen bij te wonen.
U ontvangt een jaarkaart waarmee u toegang heeft tot de zaal.
Met de jaarkaart heeft u voorrang bij het betreden van de zaal tot 19.45 uur en krijgt u jaarlijks het programmaboekje van de Volksuniversiteit per post.
Inschrijven als 'Vriend': zie bij 'Vriend(in) worden', code: VUE010

3 - Als 'Vriend van de VUE', donateurschap voor een seizoen
Door vriend van de Volksuniversiteit te worden voor een seizoen. U betaalt een bijdrage van 23,- en heeft de mogelijkheid om de 6 lezingen bij te wonen van dit seizoen.
U ontvangt een jaarkaart waarmee u toegang heeft tot de zaal.
Met de jaarkaart heeft u voorrang bij het betreden van de zaal tot 19.45 uur en krijgt u het programmaboekje van het volgend seizoen per post.
Inschrijven als 'Vriend' voor een seizoen: zie bij 'Vriend(in) worden', code: VUE015

Voor informatie over al onze lezingen verwijzen we u graag naar de website onder het kopje "Lezingen, Lezingen AG (details)" op de horizontale blauwe balk.


tijd: vrijdag 20:00-22:00 uur
startdatum:9 februari 2018
plaats:Academisch Genootschap Parklaan 93 EINDHOVEN
docent: W. Prins
maximaal: 99 deelnemers
minimaal: 10 deelnemers
prijs: € 7,00
code: XLE123Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    


Wordt vriend(in), dan steunt u de Volksuniversiteit Eindhoven voor een langere periode en bent u nog voordeliger uit.