Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Sterrenkunde


Een verkenning van de natuur buiten onze Aarde. Wat vinden we daar en hoe is de samenhang? U wordt deelgenoot gemaakt van een speciale buitenaardse ontdekkingsreis. Daarin maken we kennis met sterren en hun evolutie, planeten en hun manen en ringen en de onderlinge interacties, met geweldadige processen en hun vaak indrukwekkende natuurverschijnselen. Bestaan er echt andere planeten waar leven mogelijk is?

Deze cursus vereist geen voorkennis noch lectuur. Hopelijk wilt u ook deelnemen aan enkele (vrijblijvende) waarnemingssessies.

De docent stuurt enkele dagen voor elke les een hand-out van de komende les. Dit zijn zes zwart-wit presentatieplaatjes per blad. Hier kunnen de cursisten hun eigen aantekeningen bij schrijven tijdens de les. Na de les wordt de presentatie zelf aan de cursisten toegestuurd en als het kan een toelichting bij de meeste plaatjes. Anders wordt die na de cursus alsnog toegestuurd.

Docent : De Heer Bram Dorreman
Inlichtingen: bram.dorreman@skynet.be

tijd: dinsdag 19:30-21:30 uur
periode:23 januari t/m 6 maart 2018 - 6 lessen
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:B. Dorreman
B. Dorreman

Sinds mijn tiende jaar heb ik sterrenkunde als hobby. Ik had graag sterrenkunde willen studeren maar mijn vader zag dat niet zitten. Dan maar als vrijwilliger doorgaan. Van mijn 17de t/m mijn 31ste jaar was ik actief aan Volkssterrenwacht Simon Stevin in het Brabantse Hoeven. Vanaf 1971 woon ik in het Belgische Achel, zuidelijk van Valkenswaard, maar bleef in Eindhoven werken. In 1960 zag ik de eerste kunstmaan en vijf jaar later werd ik officieel geregistreerd waarnemer. Nu ben ik leider van de Werkgroep Kunstmanen van de Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde en ben heel actief met het doen waarnemingen en de verwerking ervan. Hierover houd ik lezingen in zowel Nederland als Vlaanderen. Sinds mei 2004 ben ikgepensioneerd. In Eindhoven ben ik wel actief gebleven, maar nu met mijn hobby sterrenkunde. Ik mag geregeld met vooral kinderen bezig zijn om ze in de Eindhovense sterrenwacht iets over sterren en planeten te vertellen. In januari 2005 heb ik de cursus sterrenkunde aan de Volksuniversiteit van mijn voorganger overgenomen. Elk jaar heb ik het daar in de maanden december en januari erg druk mee, maar met veel plezier en zo blijf ik bij. Ik maak u graag deelgenoot van de hemelse wonderen.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 16 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 87,00
code: ONT300  
aanmeldformulier / registration form
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    Er is vaak veel meer tussen hemel en aarde dan wij denken of weten.
Informatie uit het CultureelWoordenboek.
Klik onder de tekst op het groene driekwart cirkel pijltje voor een volgend lemma.