Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Stress en burnout, wat doe ik eraan ...


Na deze avond weet je wat stress en burnout is, waardoor het wordt veroorzaakt, leer je het beter te herkennen en heb je eenvoudige handvatten om het te voorkomen.

Stress en burnout zijn veel voorkomende aandoeningen, men spreekt van 10 procent van de beroepsbevolking! Maar het wordt vaak niet als stress herkend. De symptomen verschillen namelijk van persoon tot persoon. En ze kunnen ieder voor zich ook op andere ziektes wijzen. Het is vaak de combinatie van symptomen die op stress wijzen. En omdat stress ook de weerstand van het lichaam ondermijnt, ontstaan er vaak lichamelijke aandoeningen die dan behandeld worden zonder dat er oog is voor wat daar achter zit.

Stress en burnout onstaan niet alleen in werksituaties; ook in het "gewone privéleven" zijn er genoeg prikkels en lastige situaties die op den duur tot stress kunnen leiden. Vaak lijkt het een onontwarbare kluwen van dingen.

Burnout -en ook lichtere vormen van stress- kosten de samenleving handenvol geld, bijvoorbeeld door kort verzuim, verhoogde kans op fouten, etc. En ze veroorzaken veel -vaak onnodig- leed bij jezelf en bij je opgeving.

Onnodig, omdat je er zelf veel aan kunt doen om het te voorkomen, of in ieder geval de gevolgen te beperken. Dat geldt trouwens in een werksituatie zowel voor de werkgever als voor de werknemer.
meer informatie www.stress-counseling.nl

werkwijze:
Op deze avond krijg je achtergrondinformatie, is er veel ruimte voor vraag en antwoord, kan je ervaringen uitwisselen en doe je enkele eenvoudige oefeningen. Zo ga je naar huis met handvatten die je helpen de eigen stress de baas te blijven.

Handout: € 5,-

Docent: Dhr. G. de Gooijer
meer informatie, zie: www.stress-counseling.nl

tijd: dinsdag 19:00-22:00 uur
startdatum:6 februari 2018
plaats:Van Maerlantlyceum Jacob van Maerlantlaan 11 EINDHOVEN
docent:G. de Gooijer
G. de Gooijer
Gert de Gooijer is sinds 1999 trainer en coach, met vanaf 2001 zijn eigen bureau. Zelf genas hij zo'n 14 jaar geleden van een levensbedreigende burnout. Zijn les is te zijn wie je bent, niet anders te willen zijn dan dat. Hij brengt op een kwetsbare manier zijn verhaal, zonder franjes, zonder taboes; deelt wat hij aan den lijve geleerd heeft in zijn maandenlang genezingsproces. Kennis en ervaring die hij gebruikt in zijn praktijk als ervaren coach. Hij zal ook praktisch bruikbare tips geven om burnout helpen te voorkomen.
Sluiten
maximaal: 25 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 22,00
code: GEZ185  
aanmeldformulier / registration form
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: