Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Aandachttraining Mindfulness


Cursus Aandachttraining Mindfulness
Ervaar zelf de kracht van aandacht!

Wat is Mindfulness?
Mindfulness betekent opmerkzaamheid. Door je aandacht te trainen leer je op te merken wanneer je raakt afgeleid door je gedachten, waar je met je aandacht bent en wanneer je “in je hoofd zit”. Mindful (of bewust) leven houdt in dat je inzicht krijgt in je gewoonten en (denk)patronen. Gewoonten en (denk)patronen die je misschien verhinderen om te genieten. Met Mindfulness krijg je meer controle over je eigen gedachten.
Het is veelvuldig uit wetenschappelijk onderzoek gebleken, dat gerichte aandacht de gedachtenstroom in je hoofd doorbreekt, en dat brengt rust en ontspanning. Je leert meer in balans te blijven ondanks tegenslagen en je kunt zaken beter relativeren.

Aandachttraining
Door de Aandachttraining Mindfulness leer je om je aandacht te richten op datgene waar jij mee bezig bent. Hierdoor leef je meer op het moment zelf, in het hier en nu, en kun je meer genieten van de dagelijkse “kleine” dingen. Dit train je door middel van eenvoudige, praktische oefeningen; er is niets “zweverigs” aan. Diverse korte en lange oefeningen die je veelal zittend of liggend doet. De oefeningen hebben verschillende aandachtpunten, bijvoorbeeld je lichaam of je ademhaling. Deze oefeningen kun je ook thuis doen d.m.v. audio fragmenten.
De Aandachttraining is ervaringsgericht; door het doen ervaar je wat Mindfulness is. Het is dus geen praatgroep. Oefening is het belangrijkste onderdeel van de training. Je gaat je immers een techniek eigen maken en dat betekent dat je regelmatig zorgzame aandacht aan jezelf besteedt.
Deze cursus is voor iedereen bedoeld, die minimaal een half uur per dag voor zichzelf vrij wil maken om te oefenen.

Trainingsdata:
Het betreft 8 lessen (lesduur: 2 uur)
Start 2018:
-22 oktober, 29 oktober, 12 november, 19 november, 26 november, 03 december, 10 december, 17 december (uitval: 5 november)
Start 2019:
-04 februari, 11 februari, 18 februari, 25 februari, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 01 april

Tijd: 20.00 - 22.00 u
Plaats: Praktijk FocusatHeart, wijk Stratum-Zuid (buurt Schuttersbosch) Eindhoven. Nadere adresgegevens worden verstrekt wanneer aanmelding rond is.


Zelf meenemen: makkelijk zittende kleding en dikke sokken (gezien schoenen uit in de ruimte)

Lesmateriaal: € 30.- , contant te voldoen in de eerste les aan de docent
Docent: mevr. N. Timmermans
Inlichtingen: mail@focusatheart.com en www.focusatheart.com


tijd: maandag 20:00-22:00 uur
periode:23 oktober t/m 11 december 2017 - 8 lessen
plaats:Praktijk FocusatHeart Wijk Stratum-Zuid (buurt Schuttersbosch) EINDHOVEN
docent:N.J.M. Timmermans
N.J.M. Timmermans

Hallo, ik ben Natasja Timmermans (1970) uit Eindhoven.
Focus at Heart (Focus@Heart) is de naam van mijn praktijk, die zich richt op Mindfulness, Compassie, meditatie, en coaching. Ik werk graag met kleine groepen, waardoor ik eenieder meer aandacht kan geven en er meer aandacht is voor elkaar.
Graag wil ik mijn enthousiasme en passie voor Mindfulness en mijn ervaringen hierin met je delen.
Als trainer van vaardigheidsmodules voor volwassen bij een geestelijke gezondheidsinstelling heb ik direct kunnen zien welke positieve resultaten Mindfulness de deelnemers brengt. Na zelf de training Mindfulness te hebben gevolgd, ben ik helemaal enthousiast geworden en heb ik me bijgeschoold tot gecertificeerd Mindfulnessdocent. Jarenlang heb ik met veel plezier Mindfulnesstrainingen gegeven aan verschillende doelgroepen. In de zomer van 2013 ben ik mijn eigen bedrijf gestart om de kracht van Mindfulness breder te kunnen uitdragen; dit doe ik onder andere via de Volksuniversiteit.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

attentie: Deze cursus is vol. U kunt zich nog voor de wachtlijst inschrijven.
maximaal: 8 deelnemers
minimaal: 6 deelnemers
prijs: € 155,00
code: GEZ172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: