Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Lezing over het Binnenhof in Den Haag


In de lezing zal o.m. worden ingegaan op de cultureel-historische ontwikkeling van het Binnenhof en omgeving, incl. een virtuele rondleiding door de Oude Statenzaal, waarin nu de 1e Kamer vergadert, en de TrÍveszaal, waar de wekelijkse kabinetsvergaderingen plaatsvinden.

U hoort ook de verhalen over het Plein, ooit de ingang tot het Binnenhof, met zijn 19e eeuwse architectuur en het Buitenhof. Ook de Vijverberg(en), de Voorhout(en) en de Kneuterdijk worden besproken: Stedelijke Logementen, de woningen van o.m. Johan de Witt, Gijsbert Karel van Hogendorp, Oldenbarnevelt, de Kloosterkerk, Pagehuis, Huis Huguetan, het Hoofdkwartier van Generaal Winkelman en, last but not least, het befaamde Hotel Des Indes, spreek uit Des »nde, met wortels in het koloniale Batavia.

Beroemde architecten zoals o.m. Pieter Post, DaniŽl Marot, Pieter de Swart en Pierre Cuijpers hebben bijgedragen aan de nog steeds chique uitstraling van het Binnenhof en omgeving. Ooit omgeschreven als rijker dan de Gouden Bocht (Herengracht) in Amsterdam.

Een week later kunt u ook met onze docent mee naar het Binnenhof!

Docent: Dhr. A. Engelfriet
Inlichtingen: arcengel@iae.nl

tijd: woensdag 09:30-11:30 uur
startdatum:11 april 2018
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:A. Engelfriet
A. Engelfriet

Aad Engelfriet
Geldroppenaar, webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 30 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 8,00
code: XLE014
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: