Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Excursie naar het Binnenhof in Den Haag


U geniet meer van de excursie na het volgen van de lezing, 1 week voor de excursie!

We beginnen onze wandeling op het Plein, ooit de ingang tot het Binnenhof, wandelen over het Binnenhof met zijn 19e eeuwse architectuur en gaan via de Stadhouderspoort naar het Buitenhof. Erna nemen we een kijkje op de Vijverberg(en), de Voorhout(en) en de Kneuterdijk. U zult verbaasd staan wat we onderweg allemaal tegenkomen: Stedelijke Logementen, de woningen van o.m. Johan de Witt, Gijsbert Karel van Hogendorp, Oldenbarnevelt, de Kloosterkerk, Pagehuis, Huis Huguetan, het Hoofdkwartier van Generaal Winkelman en, last but not least, het befaamde Hotel Des Indes, spreek uit Des nde, met wortels in het koloniale Batavia.

Beroemde architecten zoals o.m. Pieter Post, Danil Marot, Pieter de Swart en Pierre Cuijpers hebben bijgedragen aan de nog steeds chique uitstraling van het Binnenhof en omgeving. Ooit omgeschreven als rijker dan de Gouden Bocht (Herengracht) in Amsterdam.

Hopelijk kunnen we de wandeling besluiten met thee / koffie en een Haags taartje in het meest chique Haagse Hotel, Des Indes, spreek uit Des nde. (eigen kosten)


Gaat u weer mee?

Kosten exclusief lunch etc en OV kosten, definitieve reisschema tijdens lezing of per email, docent vertrekt met deelnemers van station Eindhoven
Excursie gaat altijd door / u dient goed ter been te zijn
Vergeet uw fototoestel niet
Maximum aantal deelnemers excursie: 15; minimum 5

Docent: Dhr. A. Engelfriet
Inlichtingen: arcengel@iae.nl

tijd: woensdag 09:00-18:00 uur
startdatum:18 april 2018
plaats:Centraal Station Eindhoven Neckerspoel 10A EINDHOVEN
docent:A. Engelfriet
A. Engelfriet

Aad Engelfriet
Geldroppenaar, webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 15 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 23,00
code: XLE015
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: