Per categorie:  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Calligraphy


A short introductory course with general explanation about traditional and modern calligraphy.
The word calligraphy comes from the Greek words kallos (beautiful) and grafos (write).
There are different calligraphy materials and sample alphabets discussed as also the historical development.

During the classes there will be also practical work, such as basic exercises with a broad pen, create and edit paper frills.

The required materials the instructor brings with her every lesson.This course is weekly.
Course date: 26-3-2018, 9-4-2018, 16-4-2018
If you still want to learn more, you can register for the course Calligraphy, which is starting in September 2018.

Material cost: 15.00 for three lessons, to pay cash in the first lesson to the teacher.

Teacher: Mrs. S. Knoops
Information: sjan.knoops@hetnet.nl, htttp://knoopskalligrafie.wordpress.com

tijd: maandag 19:30-21:30 uur
periode:26 maart t/m 16 april 2018 - 3 lessen
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:A.H.L. Knoops
A.H.L. Knoops

Opleiding: diploma Kalligrafie en de Akte MO-schrijven. Daarnaast volgde zij jaarlijks diverse stages bij Scriptores en op Knuston Hall in Engeland - en volgt deze nog steeds. Werkt ook op freelance basis voor diverse gemeenten, instanties en particulieren. De opdrachten betreffen vaak oorkondes, diploma's en teksten (ook in boeken) die bij diverse gelegenheden worden aangeboden. Vanaf 1997 geeft zij kalligrafieles, voor beginners en gevorderden bij RICK (voorheen Kunstcollege) in Weert. Exposities van eigen werk: Stadhuis Weert - Bibliocenter - en met een groep cursisten bij RICK.
Over haar fascinatie: iets kan je raken, het raakt je of het raakt je niet! En dit raakt mij, van kinds af aan ben ik eigenlijk al bezig met schrijven, altijd bezig met pen en papier, letters op de lege randen van kranten en in schriftjes schrijven. Onze ouders kregen bij hun huwelijk in 1953 een gekalligrafeerde tekst van een tante aangeboden. Mijn moeder heeft dit stukje altijd goed bewaard en als kind heb ik het ontelbare malen in mijn handen gehad en dacht kon ik het ook maar zo! Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.
Over haar lesgeven: Kalligrafie is de kunst van het schoonschrijven en vergt veel concentratie, geduld en toewijding. Met vallen en opstaan, steeds weer opnieuw beginnen om tot mooie letters te komen. Schrijven werkt echter ook heel ontspannend. Het is iedere keer weer een uitdaging om cursisten mooi te leren schrijven. Zij krijgen meer oog voor detail, schoonheid en compositie. Het is ook belangrijk om momenten van rust voor jezelf te creëren in de hectiek van deze tijd. Kalligrafie draagt hier zeker aan bij. Lesgeven is ook een passie. Mensen te mogen begeleiden en stimuleren om tot mooie werkjes te komen waar ze zelf trots op zijn. Dat geeft veel voldoening.
Over haar aanpak: In de beginnerscursus volgt een eerste kennismaking met kalligrafie, met onder andere het Gotische schrift. In de vervolgcursussen wordt dieper ingegaan op de lesstof en deze wordt uitgebreid met onder andere Unciaalschrift en Italic. Stapsgewijs worden diverse lettertypes behandeld en aangeleerd. Een praktijkgerichte opzet van de cursus, met meer dan alleen mooie letters!
Sluiten
extra info: Our way of working see homepage "frequent questions'' or Help & FAQ
maximaal: 10 deelnemers
minimaal: 6 deelnemers
prijs: € 56,00
code: ENG510  
aanmeldformulier / registration form
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: