Per categorie:  Per soort:

VUE nu ook op

Vacatures

In het seizoen 2016-17 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VU.

Het programmaboekje is ook digitaal beschikbaar

De Markthal van Rotterdam, Erasmus en Delfshaven


Lezing die vooraf gaat aan een excursie:

(Voor de lezing en de excursie kunt u apart inschrijven.)

Tijdens de bouw van de Markthal van Rotterdam is veel archeologisch onderzoek gedaan, want gebouwd werd naast de plek waar ooit de "dam" in de Rotte heeft gelegen. Rondom de roltrappen is daarom een unieke archeologische verzameling tentoongesteld.

Vlakbij de Markthal heeft ook eeuwenlang het nu oudste standbeeld van Nederland gestaan, Erasmus, daar vlakbij opgegroeid. Tegenover de Markthal in de nieuwe bibliotheek bevindt zich een unieke wereldberoemde Erasmus collectie, devies Heel de wereld is mijn vaderland.

De Parel van Rotterdam, Delfshaven bekend tot in de USA, omdat de Pilgrimfathers hier ooit vertrokken. Zelfs Obama zou ooit komen....

Delfshaven, de Haven-van-Delft, met VOC scheepswerf, mocht nooit uitbreiden van Delft, vandaar het schilderachtig aanzien.

Piet Heyn, de fauvistische schilder Kees van Dongen, die Brigitte Bardot bekend zou maken, allemaal geboren in Delfshaven.

Onze docent Aad Engelfriet, is Rotterdammer en een veel gevraagd stadsgids voor Rotterdam!

tijd: woensdag 09:30-11:30 uur
startdatum:12 april 2017
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:A. Engelfriet
A. Engelfriet

Aad Engelfriet
Geldroppenaar, webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 30 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 8,00
code: XLE014  
aanmeldformulier / registration form
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: