Per categorie:  Per soort:

VUE nu ook op

Vacatures

In het seizoen 2016-17 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VU.

Het programmaboekje is ook digitaal beschikbaar

RoemeniŽ, land van Dracula en Iconen


RoemeniŽ, land van Dracula en Iconen en nog veel meer

Onze docent en reisleider Aad Engelfriet heeft al 7x groepen begeleid door een voor velen onbekend RoemeniŽ en gaat dat nu voor de allerlaatste keer doen.

RoemeniŽ is een land, inderdaad met vooroordelen, maar in de praktijk een zich snel ontwikkelend land vol natuurschoon, vele onbekende cultuurschatten en een ongekende gastvrijheid.

RoemeniŽ blijkt een land te zijn vol van tradities, middeleeuwse kloosters, houten kerkjes, kastelen en paleizen.

In het Noorden van RoemeniŽ, de Bukowina, bevinden zich bijv. een groot aantal bijzondere, door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen, kloosters, zowel van binnen als van buiten voorzien van eeuwenoude zeer unieke fresco's en iconen.

Oude steden, met volledig gerestaureerde binnensteden, zoals Sibiu, in 2007 Europa's culturele hoofdstad.

Eenmaal binnen de stadsmuren van Sighisoara lijkt het of je terecht komt in een ver verleden! In Sighisoara ook het geboortehuis van de 15e eeuwse graaf Vlad III, model gestaan voor Dracula, de beroemde roman van Bram Stoker. Naar het "Dracula" Kasteel Bran, een parel op een heuvel, komen veel bezoekers op zoek naar Dracula, en dan tja...

De smalste straat van Europa, het bizarre kasteel Peles, waar ooit ook Koningin Emma is geweest, Biertan met een Unesco beschermde Wehrkirche, het komt allemaal aan de orde.

In Sibiel een glas iconen museum, met ca 700 stuks primitieve volksiconen, verzameld door een 15 jaar om zijn geloof gevangen gezeten Orthodoxe priester, terecht bang dat ze door het Ceausescu regime zouden worden vernietigd.

En natuurlijk de verhalen over de aan hoogmoedswaanzin leidende Ceausescu, die zijn 2e grootste gebouw ter wereld, na het Pentagon in Washington, nooit zou betreden. Een "leeg" gebouw met 2000 zalen en kamers, de waanzin ten top... Vroeger werd Boekarest Klein Parijs genoemd, dankzij de Ceausescu littekens is veel verdwenen.

De lezing wordt besloten met een unieke fotoshow, een selektie van deelnemers foto's!

Docent: Dhr. A. Engelfriet
Inlichtingen: arcengel@iae.nl

tijd: woensdag 10:00-12:00 uur
startdatum:15 maart 2017
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:A. Engelfriet
A. Engelfriet

Aad Engelfriet
Geldroppenaar, webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China, Tibet, Mongolië, Oezbekistan, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland.
Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'
maximaal: 25 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 8,00
code: XLE016  
aanmeldformulier / registration form
  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: