Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Rond 1900: beeldende kunst uit de periode 1860-1930


Rond 1900: beeldende kunst uit de periode 1860-1930
De volgende onderwerpen komen in de voorjaarscursus aan bod: de wereldtentoonstelling van 1925; de Franse architect Robert Mallet-Stevens, de Nieuwe Haagse School (architectuur)
Daarnaast is er aandacht voor de volgende tentoonstellingen: De Spaanse beeldhouwer Julio Gonzalez, de Belgische modernist Jean Brusselmans, de Duitse impressionist Max Liebermann (allemaal in het Gemeentemuseum Den Haag); Van Gogh en Japan (Van Goghmuseum); Fernand Léger (Bozar Brussel); Bartholomeus Jongkind (Dordrechts Museum); Pyke Koch (Centraal Museum)

Lesmateriaal: € 15,00

Docent: Carla van Bree
inlichtingen:carlavanbree@home.nl, www.kunst-oog.nl

tijd: dinsdag 14:15-16:15 uur
periode:16 januari t/m 10 april 2018 - 12 lessen
plaats:Buurtcentrum De Ronde Tongelresestraat 146 EINDHOVEN
docent:C. van Bree
C. van Bree

Kunst is een eigenaardig ding. Je kunt het niet eten, het geeft geen warmte. Toch is er blijkbaar een noodzaak om het te maken, te bekijken en te begrijpen. Wat mij aantrekt in kunst is de schoonheid, maar ook het verhaal erachter, en het altijd ongrijpbare wat niet uit te leggen is. Door te verwoorden, ideeën en informatie uit te wisselen met anderen hoop ik daar iets dichter bij te komen. Zelf ben ik geen kunstenaar, al heb ik het ooit wel geprobeerd, dus het blijft spannend en uitdagend. Van jongs af aan heb ik belangstelling gehad voor kunst. Aanvankelijk vooral om het zelf te maken. Daarom volgde ik na de middelbare school de opleiding van docent tekenen aan de kunstacademie van Tilburg. Voor de klas heb ik maar kort gestaan. Ik besloot verder te gaan studeren aan de universiteit van Utrecht, waar ik de studie kunstgeschiedenis afrondde. Ondertussen gaf ik al een paar cursussen en daar trof ik een publiek dat zeer geïnteresseerd was. In de loop van de jaren breidden die cursussen zich steeds meer uit. Inmiddels geef ik les in Eindhoven, Den Bosch, de regio Tilburg en Nijmegen. Ook geef ik rondleidingen in het Tilburgse museum voor hedendaagse kunst, De Pont. Wat me aantrekt in het lesgeven aan de volksuniversiteit is het publiek, dat graag iets wil weten, en de vrijheid die ik heb in het samenstellen van mijn programma. Daarin komen de cursisten en ik elkaar overigens al jaren tegen, want in Eindhoven bestaat inmiddels een vaste groep trouwe bezoekers.

Sluiten
extra info: Onze werkwijze: Zie Help & FAQ of 'veelgestelde vragen'

maximaal: 28 deelnemers
minimaal: 8 deelnemers
prijs: € 133,00
code: KCU160
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail:    Ben NicholsonKunst en Architectuur, zie foto's van eerdere cursussen