Per categorie:


  Per soort:

FAQ

Contact

VUE nu ook op Facebook

Vacatures

In het seizoen 2017-18 organiseert de Volksuniversiteit opnieuw lezingen in het Academisch Genootschap. Gratis voor vriend(inn)en van de VUE.


Klik hier(boven) voor het programmaboekje als pdf [0.75 MB]Archief

Oudere berichten

Een cursiste van onze Kalligrafiecursus is geselecteerd voor de tentoonstelling Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo 2016!!
Sjan Knoop organiseert al jaren Kalligrafiecursussen bij de VUE en nu is Iteke Westerhof, cursiste van de Kalligrafiecursus, geselecteerd voor de tentoonstelling Internationale Grote Prijs Kalligrafie Westerlo 2016. Ze was een van de 30 uitgekozenen! Haar kunstwerk hing te pronken in het Gemeentehuis van Westerlo en is te zien in de uitgebrachte catalogus 2016.

Een geschreven moment van Iteke Westerhof
De tentoonstelling in het gemeentehuis was te zien tot 24 april 2016, gedurende de normale openingsuren:
maandag 9 tot 12 uur en 18.30 tot 20.30 uur 
dinsdag 9 tot 12 uur 
woensdag 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur 
donderdag 9 tot 12 uur 
vrijdag 9 tot 12 uur 
En speciaal voor deze tentoonstelling ook in het weekend van 14 - 16:30 uur.

WINNAAR van 'NEDERLAND VERTAALT'!

Cursisten van onze cursus Russisch niveau 10 hebben meegedaan aan de Vertaalwedstrijd die het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseerde in samenwerking met de NRC. In de klas werkten ze aan de vertaling en  Mirjam Kies heeft de tekst uitgewerkt. Uit de 97 inzendingen was zij de winnaar! Mirjam van harte gefeliciteerd!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op 13 april 2012 ging een bus vol naar Essen naar het werelderfgoed van de Stiftung Zollverein. Bekijk de foto's.

Stiftung Zollverein door Willem
Stiftung Zollverein door Kees 1
Stiftung Zollverein door Kees 2
Onder de gedetailleerde informatie [na klikken op de grijze titel] staan hier en daar nog wat plaatjes. Soms zijn die net niet op het scherm zichtbaar. Kijk dus even onder de info. Hier nog meer foto's.

Serata Italiana 2012. Weer een groot feest met een lintje voor Giois Campagnolo. Haar tweede, want in 2008 werd ze al Italiaanse Ridder in de Orde van de Italiaanse solidariteit als ware ambassadrice voor Italië. Foto's

Voor docenten, medewerkers en bestuur van de Volksuniversiteit was er in september 2011 een uitje in Oirschot, zie de foto's

In oktober 2011 was er weer de Dutch Design Week www.ddw.nl Dutch Design Week

Meer foto's 

In de herfstvakantie 2011 exposeerde kunstenaar Jeroen Bos in de Lichttoren.
www.jeroenbos.nu

Meer foto's

Giois Campagnolo heeft een Serata Italiana gehouden als afsluiting van haar lessen Italiaans bij de Volksuniversiteit Eindhoven in april 2011.Bekijk de foto's

Vanuit de Volksuniversiteit Eindhoven heeft een kleine delegatie woensdagmiddag 11 mei 2011 Mieke Volf, docente Spaans, bezocht en van haar afscheid genomen. Zij heeft jaren lang, sinds 1985, bij ons vele cursussen Spaans verzorgd. Dit afgelopen jaar heeft zij nog één cursus gegeven, op verzoek van de cursisten, omdat zij opgeleid wilden worden voor het DELE examen. En nu gaat ze er echt mee stoppen. Zij heeft, zou je kunnen zeggen, de cursussen Spaans bij de Volksuniversiteit vorm gegeven en op de kaart gezet. Vele jaren is zij het gezicht geweest van de VUE voor de cursussen Spaans. Het aantal cursussen nam in de loop der jaren alleen maar toe. Mede dankzij Mieke komen nog steeds veel cursisten naar de VUE voor Spaans en daar zijn we haar heel dankbaar voor!!

Willem Driessen, vicevoorzitter VUE en Mieke Volf

Openingsvoorstellingen 2008 -2010

Openingsvoorstelling 10 september 2008Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: