Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DIG104

Ontdek alle mogelijkheden van je Google account en Google Drive

Ontdek alle mogelijkheden van je Google account en Google Drive
Cursuscode: DIG104

Wie een Gmail-adres @gmail.com heeft of een Google-account tijdens de cursus aanmaakt, krijgt toegang tot talloze, vaak onbekende, volwaardige en gratis diensten van Google. Veel mensen gebruiken alleen wat ze kennen maar zullen tijdens de cursus verrast worden door de extra en onbekende mogelijkheden die Google allemaal aanbiedt.

In de cursus komen de belangrijkste producten aan de orde: onbeperkt opslag van foto's, de mogelijkheden van e-mail- programma Gmail. Hoe de opslag van Google Drive te gebruiken, je digitale agenda inzetten en al je contacten overal raadplegen.
Google heeft een volledige tekstverwerker, spreadsheet en een Google’s powerpoint, die een duur tekstverwerkingspakket overbodig maakt. Deskundige uitleg over Chrome, het internet-raadpleeg programma van Google, je leert de extra diensten zoals extensies inzetten waarmee je alle buitenlandse sites kan vertalen, automatisch opslaan enz.  Veel praktische opdrachten en aandacht voor digitale veiligheid.

De cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Het uitgangspunt van de workshop is een Windows of Apple laptop, hiernaast komen ook een aantal mobiele diensten aan de orde. Extra meenemen van een mobiel, Android tablet of iPad is handig.
De cursus is geschikt voor iedereen met een Google account (noteer uw e-mailadres en zorg dat u uw wachtwoord weet).

Cursusleider is Jan de Waal. Digitale expert en voormalig systeembeheerder voor Google-diensten voor 120 personen. Werkt sinds 2007 met Gmail en andere Google diensten. Verzorgt al meer dan tien jaar overal in Nederland workshops over dit onderwerp. Werkt sinds 1985 met Windows en sinds 2008 met Apple computers. Meer op www.digibieb.nl

Donderdag 24 januari 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 59,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Dhr. J.G.W. (Jan) de Waal
19:00 - 21:00
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
J.G.W. (Jan) de Waal
J.G.W. (Jan) de Waal
Ik ben Jan de Waal geboren 1950 in Eindhoven. Ik heb zeer bewust alle digitale- en internet ontwikkelingen actief meegemaakt en vorm gegeven. Ik ben opgeleid als HBO bibliothecaris en hiervoor ook op HBO niveau scholing, vorming en training opleiding gevolgd, Ik was vanaf 1987 tot december 2015 werkzaam in de bibliotheek in Oss. Daar ben ik mij vanaf het begin gaan richten op alle digitale aspecten. In het verleden heb ik ook diverse projecten bij andere landelijke en provinciale bibliotheekorganisaties gedaan. In de loop der jaren ben ik ook wel een "digitale duizendpoot". Mijn website digibieb.nl geeft meer informatie en mijn website www.eindhovenfotos.nl is een mooie bron over oud en nieuw Eindhoven.