Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DIG401

Opschonen computer

Opschonen computer
Cursuscode: DIG401

Na verloop van tijd wordt je computer trager en trager. Dit heeft niet alleen te maken met de grootte van de programma's die erop draaien maar ook door vervuiling van je computer door het dagelijks gebruik. Na elk gebruik blijven sporen achter in het register, een databank waaruit Windows, bij het opstarten en het werken data, opbergt en ophaalt. Ook raken de bestanden op de harde schijf na verloop van tijd gefragmenteerd. Bij velen is de opslag van allerlei gebruiksbestanden een rommeltje, je kunt bestanden niet meer of moeilijk terugvinden omdat ze zo maar ergens staan of allemaal door elkaar staan. Hoe breng je orde in deze chaos en maak je je computer of laptop weer fit. In 3 lessen wordt je dit geleerd. Het is geen interactieve les omdat wij op netwerken niet de rechten hebben om dit soort acties uit te voeren. De lessen zullen dus vooral kijk en luister lessen worden. Misschien heb je een laptop, die kun je dan wel meebrengen en kun je zelf de theorie uitvoeren.
Deze cursus is alleen voor Windows gebruikers. De cursus is dus niet voor Apple (IOS), Linux en Android gebruikers.
Voor deze cursus moet u uw eigen laptop meenemen.

Docent: Dhr. André Leermakers
Inlichtingen: AMT-Nieuwland@home.nl  www.amt-nieuwland.nl

Donderdag 21 februari 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 64,00
Dhr. A.W.J.M. (Andre) Leermakers

U mag uw laptop meenemen, maar dit hoeft niet. Een bijdrage van € 3,- voor de samenvattingen. S.v.p contant te voldoen in de eerste les bij de docent.

19:30 - 21:30
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
A.W.J.M. (Andre) Leermakers
A.W.J.M. (Andre) Leermakers
Ik ben geboren in 1947 en heb een civieltechnisch opleiding en loopbaan. Na een 40 jarig dienstverband als projectmanager/teamleider ben ik in 2008 met VUT en pensioen gegaan. Tijdens mijn HBO opleiding in de jaren zeventig ben ik geboeid geraakt door ICT. Ik heb mezelf bekwaamd in verscheidene computerprogramma's Ik heb diverse trainingen verzorgd binnen en buiten het bedrijf waar ik werkte en was binnen mijn bedrijf vaak ook de vraagbaak voor computergerelateerde problemen. Sinds 2006 geef ik diverse cursussen aan de volksuniversiteit in Den Bosch. Met ingang van het cursusjaar 2017-2018 ga ik ook cursussen aanbieden via de Volksuniversiteit Eindhoven.