Een leven lang leren
Cursuscode: DUT330

Nederlands niveau 3 (A2 tot B1) - overdag - intensief

Nederlands niveau 3 (A2 tot B1) - overdag - intensief
Cursuscode: DUT330

NIVEAU PRE-INTERMEDIATE – A2 -> B1 - INTENSIEVE CURSUS 

CURSUSINHOUD
In de cursussen Nederlands niveau 1 en 2 leren de cursisten over dagelijkse en praktische zaken in het Nederlands te communiceren en korte teksten te lezen. In de cursus Nederlands niveau 3 komen de vaardigheden luisteren, spreken, lezen en schrijven aan bod. De grammatica van niveau 1/2 wordt herhaald en uitgebreid. Daarnaast breidt de cursist zijn woordenschat flink uit. De Nederlandse thema’s zijn moeilijker. Het studietempo en de studiebelasting in de cursus Nederlands niveau 3 zijn veel hoger dan in de cursus Nederlands niveau 2. De cursist dient zelfstandiger te werken en heeft meer tijd nodig voor het huiswerk. 

CURSUSKENMERKEN – INTENSIEVE CURSUS – NEDERLANDS NIVEAU 3
- Lessen van 2 uur of meer in een klaslokaal eens per week- Huiswerk: MINSTENS 5 uur per week- Aanwezigheid in de klas: Het is noodzakelijk dat de student minimaal 80% aanwezig is en voor iedere les het opgegeven huiswerk maakt. - Studenten kunnen 2 cursussen per studiejaar volgen en leren in een hoog tempo Nederlands.- Het verschil met een normale cursus Nederlands: meer huiswerk en minder/langere lessen. De totale lestijd is ongeveer hetzelfde. 

DOELGROEP - TOELATINGSEISEN
- hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en bij voorkeur hierna nog een vervolgopleiding- goede kennis van het Nederlands op A2 niveau (=niveau Inburgeringsexamen) Het inburgeringsexamen is niet het basisexamen inburgering in het buitenland. 

INFORMATIEAVOND
U kunt de docent spreken op de informatieavond op woensdag 29 augustus 2018, inloop tussen 19.00-21.00.Locatie: Van Maerlantlyceum, Jacob van Maerlantlaan 11, 5615 JS Eindhoven.Wij raden u zeker aan naar de informatieavond te komen als u voor het eerst een cursus Nederlands aan de Volksuniversiteit Eindhoven gaat volgen en/of twijfelt tussen de cursus Nederlands niveau 2 en niveau 3.
Mocht u de informatieavond niet kunnen bezoeken, dan kunt u de docent uw vragen mailen. Verstrek de docent s.v.p. enkele gegevens over uw achtergrond. Bijvoorbeeld over uw nationaliteit, hoofdopleiding, gevolgde cursussen Nederlands, dagelijks contact met het Nederlands, telefoonnummer.

Voor vragen over de cursusinhoud en kennisbepaling van uw Nederlands, contacteer s.v.p. de docent:
Mr. G. de Bont, gdebont@hetnet.nl
Mr. J. Schoofs, julesschoofs@hotmail.com
Mevr. I. van den Hurk, ilse.emcp@gmail.com
Mrs. M. Gruintjes, mgruintjes@ON.nl

Neem ALLEEN contact op met de docent van de cursus, die u wilt volgen!

Maandag 17 september 2018
15 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 264,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. G.P. (Geert) de Bont
Boek: Nederlands in actie (3e druk) (klik hier voor meer informatie)

Let op: ontvangt u een bevestiging per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.

Please note: did you receive a confirmation the course is going to start by e-mail? In that case you can purchase the books. 

09:30 - 11:45
Locatie: Gemeenschapshuis de Ronde (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
G.P. (Geert) de Bont
G.P. (Geert) de Bont
Sinds 2011 ben ik alweer docent Nederlands bij de VU in Eindhoven. Ik vind het erg leuk om cursisten Nederlands te leren. Daarnaast is het ook heel boeiend om kennis te maken met mensen uit allerlei landen en culturen. Ik hoop u een keer te mogen ontmoeten in een cursus Nederlands.