Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DUT331

Nederlands niveau 3 - naar B1 - superintensief

Nederlands niveau 3 - naar B1 - superintensief
Cursuscode: DUT331

In de cursussen Nederlands niveau 1 en 2 leren de cursisten over dagelijkse en praktische zaken te communiceren in het Nederlands en korte teksten te lezen. In de cursus Nederlands niveau 3 komen de vaardigheden luisteren, spreken, lezen en schrijven aan bod.

De grammatica van niveau 1/2 wordt herhaald en uitgebreid. Daarnaast breidt de cursist zijn woordenschat flink uit. De Nederlandse onderwerpen zijn moeilijker. Het studietempo en de studiebelasting in de cursus Nederlands niveau 3 zijn veel hoger dan in de cursus Nederlands niveau 2. De cursist dient zelfstandiger te werken en heeft meer tijd nodig voor het huiswerk. 

- Huiswerk: MINSTENS 3 uur per week
- Aanwezigheid in de klas: Het is noodzakelijk dat de student minimaal 80% aanwezig is en voor iedere les het opgegeven huiswerk maakt. 

Instroomniveau
 - hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en bij voorkeur hierna nog een vervolgopleiding- goede kennis van het Nederlands op A2 niveau (=niveau Inburgeringsexamen). Het inburgeringsexamen is niet het basisexamen inburgering in het buitenland. 

Dialang
Als u twijfelt over of u voor het juiste niveau inschrijft, kunt u onderstaande Dialang-test doen. In eerste instantie is de taal van de testsite Engels. 
Dialang: https://dialangweb.lancs.ac.uk/
Klik op het Dialang-logo of op de knop Afspelen om de test uit te voeren. 
Kies bovenaan de instructietaal en klik vervolgens op OK.
Vervolgens wordt een pagina geopend met instructies over de toetsen die u kunt gebruiken.
Start de test door bovenaan op de knop "Start" te klikken.

Wanneer u klaar bent met de test (s), maak dan een screenshot of sla de feedback over uw niveau op en mail het naar de docent. Er zijn een aantal tests, je kunt er een aantal kiezen of ze allemaal doen (de laatste optie kost wat tijd maar je wordt beter gescoord).

Waarschuwing: deze Dialang-testsite is geen officiële test! Dialang is een diagnostische test. Het belangrijkste doel ervan is om taalleerders te informeren over hun niveau en over het leren van talen. Dialang mag NIET voor certificatiedoeleinden worden gebruikt.

Informatieavond talen
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van deze website: www.vu-eindhoven.nl

Voor vragen over de cursusinhoud en kennisbepaling van uw Nederlands, contacteer s.v.p. de 
docent: Mevr. A. Beks, adrie2461@hotmail.com
Dhr. G. de Bont, g.debont64@gmail.com
Mevr. M. Gruintjes mgruintjes@on.nl
Mevr. I. van den Hurk, ilse.emcp@gmail.com
Dhr. T. de Kruijk, dekruijkton@gmail.com

Neem ALLEEN contact op met de docent van de cursus, die u wilt volgen!

Woensdag 11 september 2019
16 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 298,00
Dhr. G.P. (Geert) de Bont
Boek: Nederlands in actie (3e druk) (niveau 3) (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.

Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In that case you can purchase the books. 

09:30 - 11:45
Locatie: Gemeenschapshuis de Ronde (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
G.P. (Geert) de Bont
G.P. (Geert) de Bont
Sinds 2011 ben ik alweer docent Nederlands bij de VU in Eindhoven. Ik vind het erg leuk om cursisten Nederlands te leren. Daarnaast is het ook heel boeiend om kennis te maken met mensen uit allerlei landen en culturen. Ik hoop u een keer te mogen ontmoeten in een cursus Nederlands.