Een leven lang leren
Cursuscode: DUT505

Nederlands niveau 5 - B2 + conversatie

Nederlands niveau 5 - B2 + conversatie
Cursuscode: DUT505

NIVEAU UPPER INTERMEDIATE – CONVERSATIECURSUS - B2- en  B2 

CURSUSINHOUD
Deze conversatiecursus is bedoeld voor hoger opgeleide cursisten die niveau B2- of B2 hebben bereikt (niveau staatsexamen I) en die beter en vaker de Nederlandse taal willen spreken. Naast gezamenlijke spreekopdrachten en korte individuele spreekopdrachten, houdt U een presentatie over een zelfgekozen onderwerp en maakt U kennis met de Nederlandse literatuur.
In de cursus Nederlands niveau 5 (niveau B2- en B2) ligt de nadruk vooral op het spreken en NIET OP HET LEREN VAN GRAMMATICA. Bij de cursus Nederlands niveau 4 (niveau B1 -> B2) komt de grammatica meer aan bod. De cursus Nederlands niveau 4 bereidt u voor op de conversatiecursus Nederlands niveau 5. 
Mocht u de grammatica al goed beheersen en meer het spreken willen oefenen, dan kunt u eventueel overwegen om de cursus Nederlands niveau 5 in plaats van/naast Nederlands niveau 4 te volgen.  

CURSUSKENMERKEN – CONVERSATIECURSUS – NEDERLANDS NIVEAU 5
- Les van 1,5 uur in een klaslokaal eens per week
- Huiswerk: MINIMAAL 3 UUR PER WEEK
- Aanwezigheid in de klas: Om de cursus met succes te volgen is het noodzakelijk dat u geen of weinig lessen mist en DE OPDRACHTEN DIE U THUIS MOET VOORBEREIDEN, UITVOERT. 

DOELGROEP - TOELATINGSEISEN
- Toestemming van de docent:PAS NA DE BEOORDELING EN EEN POSITIEF ADVIES VAN DE DOCENT OF UW NIVEAU VOLDOENDE IS OM AAN DE CURSUS TE KUNNEN DEELNEMEN, WORDT UW INSCHRIJVING DEFINITIEF! De docent stuurt u na het gesprek een mail met haar akkoord of niet akkoord voor uw deelname aan de conversatiecursus. Bij akkoord mailt de administratie u een deelnamebevestiging met alle cursusgegevens.
- hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en hierna nog een vervolgopleiding
- Het startniveau van het Nederlands is voor deze nieuwe cursus B2- of B2. Dus na afronding van de Nederlandse cursus niveau 3 of 4 van de Volksuniversiteit Eindhoven kunt u deze cursus volgen. De cursus is ook geschikt voor geïnteresseerden, die ergens anders taalles hebben gevolgd, maar zij dienen ook niveau B2- of B2 te beheersen. 

INFORMATIEAVOND
U kunt de docent spreken op de informatieavond op woensdag 29 augustus 2018, inloop tussen 19.00-21.00.
Locatie: Van Maerlantlyceum, Jacob van Maerlantlaan 11, 5615 JS Eindhoven.Wij raden u zeker aan naar de informatieavond te komen als u voor het eerst een cursus Nederlands aan de Volksuniversiteit Eindhoven gaat volgen en/of twijfelt tussen de cursus Nederlands niveau 2 en niveau 3.
Mocht u de informatieavond niet kunnen bezoeken, dan kunt u de docent uw vragen mailen. Verstrek de docent s.v.p. enkele gegevens over uw achtergrond. Bijvoorbeeld over uw nationaliteit, hoofdopleiding, gevolgde cursussen Nederlands, dagelijks contact met het Nederlands, telefoonnummer.

Voor vragen over de cursusinhoud en kennisbepaling van uw Nederlands, contacteer s.v.p. de docent:
Mr. T. de Kruijk, tdekruijk@live.nl

Maandag 17 september 2018
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 330,00
Dhr. T. (Ton) de Kruijk
Het lesmateriaal wordt door de docent(e) verzorgd en bedraagt ongeveer € 5,-.
S.v.p. dit bedrag contant en gepast betalen aan de docent tijdens de eerste les.
18:30 - 20:00
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Aanmelden wachtlijst >
T. (Ton) de Kruijk
T. (Ton) de Kruijk
Bijna 30 jaar heb ik in het hoger beroepsonderwijs lesgegeven in diverse technische vakken. Steeds vaker gaf ik die lessen in het Engels en Duits. Mijn interesse voor vreemde talen groeide hierdoor en ondertussen kan ik me redelijk uitdrukken in verschillende vreemde talen. Hierdoor besef ik goed de problemen waarmee anderen worstelen om de Nederlandse taal te leren. Inmiddels heb ik al ruim 4 jaar ervaring in het geven van lessen Nederlands aan anderstaligen.