Een leven lang leren

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DUT910

Nederlands conversatie (B1+)

Nederlands conversatie (B1+)
Cursuscode: DUT910

Deze conversatiecursus is bedoeld voor hoger opgeleide cursisten die niveau B1 hebben bereikt en die beter en vaker de Nederlandse taal willen spreken. Aan diverse spreekvaardigheden zal worden gewerkt, zoals verstaanbaarheid, vocabulaire en idioom, stijl en register, tempo en vloeiendheid, compensatiestrategieën en het aanbrengen van structuur in langere spreektaken. Grammatica krijgt ook enige aandacht, maar in deze cursus ligt de nadruk vooral op het spreken en niet op het leren van grammatica. Bij de cursus Nederlands niveau 4 (niveau B1 -> B2) komt de grammatica meer aan bod.

Tijdens deze cursus wordt er vaak in kleinere groepjes gewerkt. In het begin schrijft iedere cursist een korte taalbiografie. Aan de hand hiervan en vragen vanuit de groep zelf wordt een programma samengesteld. Er wordt gebruik gemaakt van werkbladen en videofilms en bij iedere oefening worden vooraf de leerdoelen genoemd. Naast de vele oefeningen worden de cursisten ook in de gelegenheid gesteld om kortere of langere spreekbeurten te houden.

CURSUSKENMERKEN – CONVERSATIECURSUS

  • Les van 2,25 uur in een klaslokaal eens per week
  • Huiswerk: minimaal 3 uur per week
  • Aanwezigheid in de klas: Om de cursus met succes te volgen is het noodzakelijk dat u geen of weinig lessen mist en de opdrachten die u thuis moet voorbereiden, uitvoert. 

DOELGROEP - TOELATINGSEISEN

  • Toestemming van de docent: u schrihft eerst in via www.vu-eindhoven.nl en na de beoordeling en een positief advies van de docent of uw niveau voldoende is om aan de cursus te kunnen deelnemen, wordt uw inschrijving definitief. De docent stuurt u na het gesprek een mail met wel of niet akkoord voor uw deelname aan de conversatiecursus. 
  • Hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare schooldiploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en hierna nog een vervolgopleiding.
  • Het startniveau van het Nederlands voor deze cursus is B1. Dus na afronding van de cursus Nederlands niveau 3 (of 4) van de Volksuniversiteit Eindhoven kunt u deze cursus volgen. De cursus is ook geschikt voor geïnteresseerden die ergens anders taalles hebben gevolgd, maar zij dienen ook niveau B1 te beheersen. 

Voor vragen over de cursusinhoud en kennisbepaling van uw Nederlands, contacteer s.v.p. de docent: Mr. Ton de Kruijk, dekruijkton@gmail.com
Geen boeken
Bijkomende kosten:  € 5,- kopieerkosten

Dinsdag 5 februari 2019
16 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 312,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Dhr. T. (Ton) de Kruijk
19:00 - 21:15
Locatie: Buurtcentrum De Rondweg (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Ton) de Kruijk
T. (Ton) de Kruijk
Bijna 30 jaar heb ik in het hoger beroepsonderwijs lesgegeven in diverse technische vakken. Steeds vaker gaf ik die lessen in het Engels en Duits. Mijn interesse voor vreemde talen groeide hierdoor en ondertussen kan ik me redelijk uitdrukken in verschillende vreemde talen. Hierdoor besef ik goed de problemen waarmee anderen worstelen om de Nederlandse taal te leren. Inmiddels heb ik al ruim 4 jaar ervaring in het geven van lessen Nederlands aan anderstaligen.