Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CREHAN2

Handlettering, kennismaking

Handlettering, kennismaking
Cursuscode: EHV-CREHAN2

Tijdens de cursus Handlettering leer je van alles over het maken van sierletters en is er genoeg ruimte om te oefenen. 

Je gaat letters tekenen met potlood en fineliners. Ook maak je kleine illustraties ter decoratie zoals banners, bloemen en frames. Daarnaast experimenteer je met letters en kleuren. 

Handlettering is een mengeling van tekenen en schrijven. Simpelweg kan er worden gesteld dat handlettering de kunst van het tekenen van letters is. Handlettering is daarmee anders dan bijvoorbeeld typografie, waarin je een lettertype zoekt en dan vervolgens iets print. Tevens verschilt handlettering van kalligrafie. Dit komt doordat er bij handlettering andere materialen worden gebruikt en andere  technieken worden toegepast.

Bij handlettering heeft men zeer veel vrijheid en het mooiste aan deze techniek is dat het helemaal door jezelf gemaakt is. Handlettering is helemaal van deze tijd! Je ziet het tegenwoordig dan ook steeds vaker en vaker opduiken. Bijvoorbeeld in de vorm van leuke inspirerende handlettering teksten op winkelruiten en krijtborden, zelfgemaakt kaartjes of ingelijst aan de muur.

Voor handlettering hoef je niet supercreatief te zijn of magische handen te hebben. Het is hip en iedereen kan het. Als gevolg daarvan staan er op social media allerlei afbeeldingen waarop, met behulp van handlettering, de mooiste quotes zijn geschreven in een prachtig handschrift.

Docent: Mevr. A.H.L. (Sjan) Knoops
Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.
http://knoopskalligrafie.wordpress.com

Maandag 10 mei 2021
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. A.H.L. (Sjan) Knoops

Materiaalkosten: 5 euro voor kopietjes en ruitjesonderlegvel, exclusief extra materialen zoals fineliners etc. Tijdens eerste les aan de docente te betalen. 

19:30 - 21:30
Locaties: kantoor VU Eindhoven , kantoor VU Eindhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A.H.L. (Sjan) Knoops
A.H.L. (Sjan) Knoops
Opleiding: diploma Kalligrafie en de Akte MO-schrijven. Daarnaast volgde zij jaarlijks diverse stages bij Scriptores en op Knuston Hall in Engeland -en volgt deze nog steeds. Ze Werkt ook op freelance basis voor diverse gemeenten, instanties en particulieren. De opdrachten betreffen vaak oorkondes, diploma's en teksten (ook in boeken) die bij diverse gelegenheden worden aangeboden. Vanaf 1997 geeft zij kalligrafieles, voor beginners en gevorderden bij RICK (voorheen Kunstcollege) in Weert. Exposities van eigen werk: Stadhuis Weert - Bibliocenter - en met een groep cursisten bij RICK.
Over haar fascinatie: iets kan je raken, het raakt je of het raakt je niet! En dit raakt mij, van kinds af aan ben ik eigenlijk al bezig met schrijven, altijd bezig met pen en papier, letters op de lege randen van kranten en in schriftjes schrijven. Onze ouders kregen bij hun huwelijk in 1953 een gekalligrafeerde tekst van een tante aangeboden. Mijn moeder heeft dit stukje altijd goed bewaard en als kind heb ik het ontelbare malen in mijn handen gehad en dacht "kon ik het ook maar zo! Het is heerlijk om mooie dingen te maken, met daarbij als leidraad: volg je hart, het is de beste garantie voor fraai werk.
sjan.knoops@hetnet.nl