Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CREMAN

Introductie Mandalatekenen

Introductie Mandalatekenen
Cursuscode: EHV-CREMAN

Tekenen is ontspannen
Een mandala tekenen kan iedereen. Je leert je eigen mandala’s tekenen in deze korte cursus. Aan de hand van een basis geef je jouw eigen persoonlijke invulling aan de mandala. Stapje voor stapje zetten we een mandala op, in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Het tekenen van een mandala kan op vele manieren; aan de hand van een thema, intuïtief of heel gedetailleerd. Het startpunt is altijd vanuit de cirkel. 
Tekenervaring is niet nodig. Zelfs als je denkt dat je niet kunt tekenen, zal je verbaasd staan van jouw eigen resultaat.
Ik start mijn workshop/cursus altijd met een korte meditatie. Op deze manier komen we in het hier en nu, en kunnen zo ontspannen aan de slag gaan.

Wat is een mandala?
Het woord Mandala komt uit het Sanskriet, een oud-Indiase taal en betekent ‘cirkel’. De cirkel staat symbool voor heelheid, veiligheid, gelijkheid. Deze cirkel kom je overal tegen. Denk aan een bloem, een roosvenster in een kerk, de zon en de maan. Kijk om je heen en je zal steeds meer ronde vormen ontdekken. 

Ga je met mij de uitdaging aan? We maken er 4 waardevolle lessen van.
Bij deze cursus is één consumptie (koffie/thee) inbegrepen per les. 

Docent: Corien Prins
Vragen? Mail de docent! Haar e-mailadres vind je onderaan deze pagina bij de docentinformatie.

Dinsdag 19 oktober 2021
4 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 99,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. C.J.P. (Corien) Prins-Verhagen

Materiaal zelf mee te nemen:
Tekenpotlood, gum, passer, liniaal, geodriehoek
Kleurpotloden (neem mee wat je thuis al hebt, investeer niet meteen in dure potloden) 

In de materiaalkosten is inbegrepen: 4 x tekenpapier 30 x 30 cm (185 grams) en 4 x papier om een proef-mandala te tekenen, daarnaast kopieën met uitleg.

19:30 - 21:30
Locatie: VU Eindhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
C.J.P. (Corien) Prins-Verhagen
C.J.P. (Corien) Prins-Verhagen
Creativiteit loopt als een gekleurde draad door mijn leven. Als kind knutselde en kleurde ik heel wat af. Zo’n 15 jaar geleden heb ik het mandalatekenen ontdekt, en diverse jaren cursussen gevolgd. Deze passie is uitgegroeid tot het zelf ontwerpen van mandala’s en ik vind het een uitdaging om het net even anders te doen en mijn eigen creativiteit erin te laten zien. Onder mijn handen ontstaan de vormen en kleuren.
Tot op heden heb ik diverse dag-workshops mogen verzorgen en ik geef regelmatig aan een klein groepje mandalatekenen. Dit zijn waardevolle momenten en het geeft me heel veel energie.
In 2016 ben ik de opleiding kunstzinnig dynamisch coachen gaan volgen bij de kleine Tiki in Breda. Deze jaren heb ik geleerd om op spelende wijze coachend te werken waarbij je kunstzinnige en creatieve werkvormen gebruikt. Contact maken met de scheppende bron in jezelf door te boetseren, tekenen, zingen, bewegen en schilderen, daarbij kijkend naar je eigen ik en de relatie die je hebt met mensen in je omgeving. In 2019-2020 heb ik een jaar gedaan waar ik de kunstenaar in mezelf verder heb leren kennen. Het is mooi om te ervaren dat hoofd, hart en handen een verbintenis vinden met elkaar. Mijn werk kan uiteenlopen van structuur en strakke lijnen tot intuïtief.
Ik ben enthousiast en wil graag iedereen de ruimte geven om zichzelf te zijn. Het mandalatekenen geeft me rust en ik vind het mooi als ik dit over kan brengen aan mijn medemensen.
Heeft u vragen over de cursus? Mail de docent: dekleinebloem@dse.nl