Eetbare planten en wilde medicinale kruiden

De berm bij u om de hoek. Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had, tegenwoordig halen we ons eten, niet meer uit een weiland maar uit een supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon maar eten en kruiden blijft maken, zoals bloemen, wortels, blaadjes, bessen, noten en sap. De berm om de hoek biedt veel verschillende smaken, geuren en medicijnen. We gaan even terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars, toen het winkelwagentje een rieten mandje was en het eten en de medicijnen gewoon in de aarde groeiden.
Enige onderwerpen die tijdens de cursus voorbij komen zijn:
- Verzamelen, drogen en het gebruik van kruiden.
- Armelui kruiden en hun toepassing
- Bijzondere theeën bv. sla-thee en wortel-thee
- Kruidencosmetica
- Vergeten wilde groenten
- Eetbare bloemen en planten
- Lekkere natuurrecepten
- Rauwe groenten (Raw food), Superfoods en zee-groenten
- Anti ouderdom- en voedingstips
- Het ritme van de organen, de meridianenklok.
- Verzurend voedsel, de PH-schaal.
We gaan ook proeven in deze cursus. Er is een buitenles op een zaterdag gepland in deze cursus.
Docent: Jules Faber
Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

De kennis die ik vergaard heb door scholingen en trainingen zoals: gedragspsychologie, Energetisch Management, Sensitherapeut, Gelaatkunde, Wichelroedeloper, Kruidengeneeskunde en Woonbiologie, vormen nu de basis voor mijn dagelijkse werkzaamheden als coach, woonbioloog en kruidendeskundige.
Voor vragen aan de docent, mail naar: jlfaber@hetnet.nl