Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CRESTE

Sterrenkunde en ruimtevaart

Sterrenkunde en ruimtevaart
Cursuscode: EHV-CRESTE

Vraagt u zich wel eens af, wat zie ik aan de hemel in de heldere nachten? Hoe kan ik mijn weg daarin vinden? Waar staat een bepaalde planeet? Wat weten we van al die sterren en wat er nog meer te zien is?
In deze cursus wordt u op weg geholpem. U krijgt er vooral plezier in als u zelf probeert de sterrenbeelden en planeten te zoeken en vindt. De kennis over die hemellichamen is boeiend evenals het verhaal hoe we aan die kennis gekomen zijn.

Wel eens een kunstmaan gezien? Wat zijn dat en wat doen ze? Ook dat komt in deze cursus ter sprake.
Hoe de ruimtevaart ons helpt in het dagelijks leven, zoals het weer en navigatie. Maar ook met het vergroten van de kennis van het heelal.

Er is geen voorkennis nodig, wel nieuwsgierigheid en exploratie.

Docent: Bram Dorreman
Mail hem als u vragen heeft. Zijn mailadres vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Dinsdag 26 oktober 2021
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 149,00
Dhr. A.J. (Bram) Dorreman

Syllabus wordt door docent aangeboden via e-mail.  Cursisten die daarover niet beschikken kunnen afdruk verkrijgen tegen kostprijs (papier en inkt).

Mocht een cursist beschikken over een verrekijker dan kan die gebruikt worden in het niet verplichte “veldwerk”. Voor de sterrenhemel hebben de 7 x 50 en voor oudere mensen de 10 x 50 de voorkeur. Let wel: een verrekijker is niet verplicht om de cursus te kunnen volgen.

19:30 - 21:30
Locatie: Sint-Joriscollege (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A.J. (Bram) Dorreman
A.J. (Bram) Dorreman
Sinds mijn 10de ben ik geïnteresseerd in sterrenkunde. Vanaf mijn 18de mocht ik mij aansluiten bij Volkssterrenwacht "Simon Stevin" in Oudenbosch. Daarna werd ik lid van verschillende sterrenkundige verenigingen en/of sterrenwachten. Omdat daar vraag naar was, werd ik in 1965 kunstmaanwaarnemer, met officiële registratie in 1966. Sinds die tijd neem ik deel aan diverse waarnemingsnetwerken. Vanaf mijn pensionering in 2004 is er meer tijd om mij verder in de sterrenkunde te verdiepen. Met veel plezier heb ik inmiddels zo'n tiental cursussen gegeven om mijn kennis van de sterrenkunde over te brengen op de geïnteresseerde leek. Ik geniet al 65 jaren van de sterrenhemel en ken die op mijn duimpje. Voor vragen aan de docent, mail naar: bram.dorreman@skynet.be