Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CREWIJSP

Wijn en spijs combineren

Wijn en spijs combineren
Cursuscode: EHV-CREWIJSP

Bij het organiseren van een feestelijk etentje rijst vaak de vraag: “Welke wijn moet ik hierbij schenken?”

Deze workshop, die uit 2 delen bestaat, is het antwoord op deze vraag.
De eerste avond bestaat uit een theoretische gedeelte waarin de vuistregels voor het combineren van wijn en spijs besproken worden. Aan de hand van 6 gerechtjes met 6 bijpassende wijnen wordt de theorie in praktijk gebracht.
Op deze manier leert u hoe u voortaan beslagen ten ijs kunt komen.

Voor de tweede avond kunnen cursisten wensen, onderwerpen en/of vragen inbrengen die besproken kunnen worden. Ook op deze avond worden 6 gerechtjes met 6 bijpassende wijnen gepresenteerd.

Omdat op beide avonden wijn wordt geproefd en gedronken, is het verstandig om vooraf vervoer te regelen voor het eind van de avond.
Voor deze cursus bestaat geen instapniveau en iedereen met een minimumleeftijd van 18 jaar kan hieraan deelnemen.

De kosten voor wijn en hapjes bedragen totaal € 40,- bij de 1e les apart te betalen aan de docent.

Donderdag 13 januari 2022
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 49,00 plus € 40,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jos) Engbers

Materiaalkosten: wijn, hapjes en syllabus, graag 40 euro tijdens eerste les gepast bij de docent te voldoen.  

19:00 - 21:30
Locatie: Augustinianum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
J. (Jos) Engbers
J. (Jos) Engbers
Ik ben van 1975- 2009 docent Nederlands geweest aan de 2e Technisch School/VMBO de Burgh waarvan de laatste 15 jaar als leider van de onderbouw. Tijdens mijn werk aan de Burgh heb ik vanaf 1990 tot 2009 een wijnimport firma gehad. Na mijn pensionering in augustus 2009 zijn we voor een vakantie van 3 maanden naar St. Maarten, Dutch West Indies gegaan. Bijna onmiddellijk na aankomst kreeg ik een aanbod om voor een grote lokale wijnimporteur een winkel voor particuliere klanten op te zetten. Eind 2014 werd echter de wijnhandel verkocht en heb ik nog enige tijd een wijnfirma gehouden. Uiteindelijk zijn wij in medio 2016 teruggekomen. Sindsdien ben ik me weer op wijneducatie gaan richten. Voor vragen aan de docent, mail naar: jos.ria.engbers@gmail.com