Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-CREWSP

Wijnland Spanje

Wijnland Spanje
Cursuscode: EHV-CREWSP

Voor deze cursus is enige voorkennis vereist (bij voorkeur de basiscursus Wijnproeven of gelijkwaardig niveau), zoals kennis van het vinificatieproces, rituelen en gewoonten bij het wijnproeven, kennis van de meest voorkomende druivenrassen en de blends hiervan, inzicht hebben in de etikettering uit verschillende landen en wijnbouwgebieden.

Spanje als wijnland wordt besproken aan de hand van de DO en DOC’s wat betreft wijn. Cultuur-historische en geografische toelichting behoren tevens tot de cursus.

Docent: Dhr. Jos Engbers
Zijn mailadres vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Donderdag 16 december 2021
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 49,00 plus € 40,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jos) Engbers

Materiaalkosten: wijn, hapjes en syllabus, graag 40 euro tijdens eerste les gepast bij de docent te voldoen.  

19:00 - 21:30
Locatie: Augustinianum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
J. (Jos) Engbers
J. (Jos) Engbers
Ik ben van 1975- 2009 docent Nederlands geweest aan de 2e Technisch School/VMBO de Burgh waarvan de laatste 15 jaar als leider van de onderbouw. Tijdens mijn werk aan de Burgh heb ik vanaf 1990 tot 2009 een wijnimport firma gehad. Na mijn pensionering in augustus 2009 zijn we voor een vakantie van 3 maanden naar St. Maarten, Dutch West Indies gegaan. Bijna onmiddellijk na aankomst kreeg ik een aanbod om voor een grote lokale wijnimporteur een winkel voor particuliere klanten op te zetten. Eind 2014 werd echter de wijnhandel verkocht en heb ik nog enige tijd een wijnfirma gehouden. Uiteindelijk zijn wij in medio 2016 teruggekomen. Sindsdien ben ik me weer op wijneducatie gaan richten. Voor vragen aan de docent, mail naar: jos.ria.engbers@gmail.com