Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-DUT335

Nederlands niveau 3 - naar B1 - superintensief

Nederlands niveau 3 - naar B1 - superintensief
Cursuscode: EHV-DUT335

In de cursus Nederlands niveau 3 komen de vaardigheden luisteren, spreken, lezen en schrijven verder aan bod. De grammatica van niveau 1/2 wordt herhaald en uitgebreid. Daarnaast breidt de cursist zijn woordenschat flink uit. De besproken onderwerpen zijn moeilijker.

Het studietempo en de studiebelasting in de cursus Nederlands niveau 3 zijn veel hoger dan in de cursus Nederlands niveau 2. De cursist dient zelfstandiger te werken en heeft meer tijd nodig voor het huiswerk. 

- Huiswerk: MINSTENS 6 uur per week
- Aanwezigheid in de klas: Het is noodzakelijk dat de student minimaal 80% aanwezig is en voor iedere les het opgegeven huiswerk maakt. 

Instroomniveau
 - hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en bij voorkeur hierna nog een vervolgopleiding
- goede kennis van het Nederlands op A2 niveau (=niveau Inburgeringsexamen). Het inburgeringsexamen is niet het basisexamen inburgering in het buitenland. 

Dialang
Als u twijfelt over het juiste taalniveau, kunt u onderstaande Dialang-test doen. In eerste instantie is de taal van de testsite Engels. Link naar de website van Dialang: https://dialangweb.lancs.ac.uk/
Klik op het Dialang-logo of op de knop Afspelen om de test uit te voeren. Kies bovenaan de gewenste instructietaal en klik vervolgens op OK. Vervolgens wordt een pagina geopend met instructies over de toetsen die u kunt gebruiken tijdens de test.
Start de test door bovenaan op de knop "Start" te klikken.

Wanneer u klaar bent met de test(s), maak een screenshot of sla het resultaat op en mail het naar de docent. Er zijn een aantal verschillende tests, u kunt er een kiezen of ze allemaal doen (de laatste optie kost wat tijd maar u krijgt betere informatie over uw taalniveau).
Waarschuwing: deze Dialang-testsite is geen officiële test! Dialang is een diagnostische test. Het belangrijkste doel ervan is om taalleerders te informeren over hun niveau en over het leren van talen. Dialang mag NIET voor certificatiedoeleinden worden gebruikt.

Informatieavond talen (augustus)
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond eind augustus als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Klik hier voor informatie over onze jaarlijkse Informatieavond Talen

Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Woensdag 21 september 2022
16 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 355,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. G.P. (Geert) de Bont
Boek: Nederlands/Dutch niveau 3 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 21:15
Locatie: VU regio Eindhoven (nr. 19a) (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
G.P. (Geert) de Bont
G.P. (Geert) de Bont
Sinds 2011 ben ik alweer docent Nederlands bij de VU in Eindhoven. Ik vind het erg leuk om cursisten Nederlands te leren.
Daarnaast is het ook heel boeiend om kennis te maken met mensen uit allerlei landen en culturen. Ik hoop u een keer te mogen ontmoeten in een cursus Nederlands.
Voor vragen aan de docent, mail naar: g.debont64@gmail.com
Since 2011 I have been a Dutch teacher at the VU in Eindhoven. I really enjoy teaching Dutch to students.
In addition, it is also very exciting to meet people from all kinds of countries and cultures. I hope to meet you once in a Dutch course.

If you have questions for the teacher, mail to: g.debont64@gmail.com