Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-DUT314

Nederlands niveau 3 - naar B1 - intensief

Nederlands niveau 3 - naar B1 - intensief
Cursuscode: EHV-DUT314

In de cursussen Nederlands niveau 1 en 2 leren de cursisten over dagelijkse en praktische zaken in het Nederlands en korte teksten lezen. In de cursus Nederlands niveau 3 komen de vaardigheden luisteren, spreken, lezen en schrijven verder aan bod.

De grammatica van niveau 1/2 wordt herhaald en uitgebreid. Daarnaast breidt de cursist zijn woordenschat flink uit. De besproken onderwerpen zijn moeilijker. Het studietempo en de studiebelasting in de cursus Nederlands niveau 3 zijn veel hoger dan in de cursus Nederlands niveau 2. De cursist dient zelfstandiger te werken en heeft meer tijd nodig voor het huiswerk. 

- Huiswerk: MINSTENS 6 uur per week
- Aanwezigheid in de klas: Het is noodzakelijk dat de student minimaal 80% aanwezig is en voor iedere les het opgegeven huiswerk maakt. 

Instroomniveau
 - hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en bij voorkeur hierna nog een vervolgopleiding
- goede kennis van het Nederlands op A2 niveau (=niveau Inburgeringsexamen). Het inburgeringsexamen is niet het basisexamen inburgering in het buitenland. 

Dialang
Als u twijfelt over het juiste taalniveau, kunt u onderstaande Dialang-test doen. In eerste instantie is de taal van de testsite Engels. Link naar de website van Dialang: https://dialangweb.lancs.ac.uk/
Klik op het Dialang-logo of op de knop Afspelen om de test uit te voeren. Kies bovenaan de gewenste instructietaal en klik vervolgens op OK. Vervolgens wordt een pagina geopend met instructies over de toetsen die u kunt gebruiken tijdens de test.
Start de test door bovenaan op de knop "Start" te klikken.

Wanneer u klaar bent met de test(s), maak een screenshot of sla het resultaat op en mail het naar de docent. Er zijn een aantal verschillende tests, u kunt er een kiezen of ze allemaal doen (de laatste optie kost wat tijd maar u krijgt betere informatie over uw taalniveau).
Waarschuwing: deze Dialang-testsite is geen officiële test! Dialang is een diagnostische test. Het belangrijkste doel ervan is om taalleerders te informeren over hun niveau en over het leren van talen. Dialang mag NIET voor certificatiedoeleinden worden gebruikt.

Informatieavond talen (augustus)
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond eind augustus als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van onze website.

Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Maandag 14 september 2020
16 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 314,00
Dhr. J. (Jules) Schoofs
Boek: Nederlands in actie (niveau 3) (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.
Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In this case you can purchase the books. 

19:00 - 21:15
Locatie: van Maerlantlyceum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Aanmelden wachtlijst >
J. (Jules) Schoofs
J. (Jules) Schoofs
Mijn naam is Jules Schoofs en sinds 2006 geef ik Nederlandse les. In 2006 ben ik begonnen bij de Volksuniversiteit Eindhoven. Ik vind het zelf leuk om andere talen te spreken en contact te hebben met mensen uit het buitenland. Het is belangrijk om de taal te spreken van het land waar je woont, ik help mijn cursisten graag hierbij! Voor vragen aan de docent, mail naar: julesschoofs@hotmail.com
My name is Jules Schoofs and since 2006 I have been teaching Dutch. In 2006 I started at the Volksuniversiteit Eindhoven. I like to speak other languages ​​and have contact with people from abroad. It is important to speak the language of the country where you live, I am happy to help my students with this!
When you have questions for the teacher, mail to: julesschoofs@hotmail.com