Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-DUT324

Nederlands niveau 3 - naar B1 - superintensief

Nederlands niveau 3 - naar B1 - superintensief
Cursuscode: EHV-DUT324

In de cursus Nederlands niveau 3 komen de vaardigheden luisteren, spreken, lezen en schrijven verder aan bod. De grammatica van niveau 1/2 wordt herhaald en uitgebreid. Daarnaast breidt de cursist zijn woordenschat flink uit. De besproken onderwerpen zijn moeilijker.

Het studietempo en de studiebelasting in de cursus Nederlands niveau 3 zijn veel hoger dan in de cursus Nederlands niveau 2. De cursist dient zelfstandiger te werken en heeft meer tijd nodig voor het huiswerk. 


- Huiswerk: MINSTENS 6 uur per week
- Aanwezigheid in de klas: Het is noodzakelijk dat de student minimaal 80% aanwezig is en voor iedere les het opgegeven huiswerk maakt. 

Instroomniveau
 - hoger opgeleide cursisten met minstens het middelbare school diploma (10 jaar onderwijs) in hun herkomstland en bij voorkeur hierna nog een vervolgopleiding
- goede kennis van het Nederlands op A2 niveau (=niveau Inburgeringsexamen). Het inburgeringsexamen is niet het basisexamen inburgering in het buitenland. 

Dialang
Als u twijfelt over het juiste taalniveau, kunt u onderstaande Dialang-test doen. In eerste instantie is de taal van de testsite Engels. Link naar de website van Dialang: https://dialangweb.lancs.ac.uk/
Klik op het Dialang-logo of op de knop Afspelen om de test uit te voeren. Kies bovenaan de gewenste instructietaal en klik vervolgens op OK. Vervolgens wordt een pagina geopend met instructies over de toetsen die u kunt gebruiken tijdens de test.
Start de test door bovenaan op de knop "Start" te klikken.

Wanneer u klaar bent met de test(s), maak een screenshot of sla het resultaat op en mail het naar de docent. Er zijn een aantal verschillende tests, u kunt er een kiezen of ze allemaal doen (de laatste optie kost wat tijd maar u krijgt betere informatie over uw taalniveau).
Waarschuwing: deze Dialang-testsite is geen officiële test! Dialang is een diagnostische test. Het belangrijkste doel ervan is om taalleerders te informeren over hun niveau en over het leren van talen. Dialang mag NIET voor certificatiedoeleinden worden gebruikt.

Informatieavond talen (augustus)
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond eind augustus als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van onze website.

Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Dinsdag 9 februari 2021
16 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 314,00
Mw. A.D.I. (Iris) Jonker
Boek: Nederlands in actie (niveau 3) (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.
Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In this case you can purchase the books. 

19:00 - 21:15
Locatie: Augustinianum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A.D.I. (Iris) Jonker
A.D.I. (Iris) Jonker
Bijna 25 jaar geleden ben ik afgestudeerd als docent Nederlands. Tijdens mijn studie gaf ik bijles in Nederlands en Frans. Mijn afstudeerproject was in Duitsland. Daarna ben ik begonnen in het MBO. Ik heb 2 jaar in Engeland gewoond en daardoor mijn Engels verbeterd. Ongeveer 18 jaar geleden ontdekte ik hoe leuk ik het vind om les te geven in Nederlands als tweede taal/ Nederlands als vreemde taal. Ik heb de meeste ervaring opgedaan met inburgeringsplichtige cursisten van alfabetisering tot niveau B1. De hogere niveaus alleen in de vorm van privéles. Ik vind het heel leuk en interessant om te werken met mensen met verschillende achtergronden wat betreft taal en cultuur en ze te helpen de Nederlandse taal te leren en cultuur te ontdekken.
Voor vragen aan de docent, mail naar: irisenevita@yahoo.com