Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-DUT515

Nederlands niveau 5 (B2 tot C1)

Nederlands niveau 5 (B2 tot C1)
Cursuscode: EHV-DUT515

Deze cursus is bedoeld voor hoger opgeleide cursisten die niveau B2 hebben bereikt volgens de richtlijnen van het ERK (het Europees Referentiekader). Bij de VU Eindhoven is dat niveau 4 (niveau staatsexamen I) In de cursus Nederlands niveau C1 ligt de focus op het verder uitbreiden van alle vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken en daarmee ook uitbreiding van de woordenschat. De  cursisten maken kennis met de finesses van de taal en kunnen zo mogelijkheden vinden om beter om te gaan met de Nederlandse taal in een (vervolg-)studie of in hun carrière. 

CURSUSKENMERKEN  – NEDERLANDS NT2 NIVEAU 
Huiswerk: minimaal 6 uur per week. A
anwezigheid in de les wordt dringend geadviseerd. Om de cursus met succes te kunnen volgen is het noodzakelijk dat de cursist zo weinig mogelijk lessen mist.

DOELGROEP - TOELATINGSEISEN 
Hoger opgeleide cursisten. Zij hebben ten minste 10 jaar onderwijs gehad  in hun eigen land of elders, tot aan middelbare schoolniveau. Zo mogelijk gevolgd door een adequate vervolgopleiding. In de NT2 opleiding hebben ze niveau B2 bereikt. 

INSCHRIJVEN  Wilt u deelnemen aan de cursus dan heeft u een positief advies van de docent nodig. Neem daarvoor contact op met haar  en bespreek  of deze cursus voor u geschikt is.  Als het advies positief is, kunt u op de cursus inschrijven. De docent stuurt het advies ook door aan de administratie en die zal de inschrijving verder administratief afwerken.

Informatieavond talen (augustus)
Kom naar onze jaarlijkse informatieavond eind augustus als u onzeker bent over uw instroomniveau. Veel docenten zijn aanwezig waar u kennis mee kunt maken en uw vragen aan kunt stellen over bijvoorbeeld het instroomniveau van de taal die u wilt volgen. Op deze avond is het ook mogelijk om direct in te schrijven. Datum en tijd van de informatieavond vindt u op de homepage van onze website.

Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Maandag 8 maart 2021
16 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 314,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M. (Mieke) Gruintjes
Boek: Nederlands naar perfectie (niveau 5) (klik hier voor meer informatie)

Let op: heeft u een BEVESTIGING van DEELNAME ontvangen per e-mail dat de cursus start? Bestel dan pas de boeken.
Please note: did you receive a CONFIRMATION of the START of the course by e-mail? In this case you can purchase the books. 

19:00 - 21:15
Locaties: van Maerlantlyceum, online (via Zoom) (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M. (Mieke) Gruintjes
M. (Mieke) Gruintjes
Door toeval ben ik jaren geleden terecht gekomen in het internationale middelbare onderwijs. Ik heb daar met veel plezier gewerkt als docent Nederlands als vreemde taal. Vervolgens ben ik in het NT2 onderwijs voor volwassenen gaan werken en nu doe ik dat al weer een aantal jaren bij de Volksuniversiteit Eindhoven. Het werk blijft interessant. Ik help de internationale cursisten Nederlands te leren en ik leer veel over hun taal en cultuur. Voor vragen aan de docent, mail naar: mgruintjes@on.nl

It happened years ago that I got a job as NT2 teacher in international secundary education. I worked there for many years, with pleasure. From there I jumped to NT2 education for adults and for a number of years now at Volksuniversiteit Eindhoven. I find it still interesting to teach Dutch to students from all over the world and I learn a lot about their language and culture. When you have questions for the teacher, mail to: mgruintjes@on.nl