Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-KCUKUN-2

Rond 1900: beeldende kunst najaar 2020

Rond 1900: beeldende kunst najaar 2020
Cursuscode: EHV-KCUKUN-2

Rond 1900, beeldende kunst uit de periode 1860-1930 
Aan het einde van de 19e eeuw is de beeldende kunst volop in ontwikkeling: traditie en avant-garde bestaan naast elkaar en bieden boeiende wisselwerkingen.
In deze reeks staan de volgende tentoonstellingen op het programma: Antonio Mancini (zomertentoonstelling Mesdagcollectie);  Anders Zorn (Zweedse naturalist, Kunstmuseum Den Haag), Jan Mankes (Museum More), Bruno Taut (Het Schip, Amsterdam) (exposities onder voorbehoud).

Dit programma is tijdelijk tweewekelijks in plaats van wekelijks, de data vindt u bij de cursusinformatie hieronder.

Docent: Carla van Bree
Haar website: www.kunst-oog.nl
Haar mailadres staat onderaan deze pagina bij de docenteninformatie.

Dinsdag 6 oktober 2020
5 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 14:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 89,00 plus € 7,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. C. (Carla) van Bree
14:15 - 16:15
Locaties: leslokaal VU Eindhoven , online les (klik hier voor de adresgegevens)
C. (Carla) van Bree
C. (Carla) van Bree
Kunst is een eigenaardig ding. Je kunt het niet eten, het geeft geen warmte. Toch is er blijkbaar een noodzaak om het te maken, te bekijken en te begrijpen. Wat mij aantrekt in kunst is de schoonheid, maar ook het verhaal erachter, en het altijd ongrijpbare wat niet uit te leggen is. Door te verwoorden, ideeën en informatie uit te wisselen met anderen hoop ik daar iets dichter bij te komen. Zelf ben ik geen kunstenaar, al heb ik het ooit wel geprobeerd, dus het blijft spannend en uitdagend. Van jongs af aan heb ik belangstelling gehad voor kunst. Aanvankelijk vooral om het zelf te maken. Daarom volgde ik na de middelbare school de opleiding van docent tekenen aan de kunstacademie van Tilburg. Voor de klas heb ik maar kort gestaan. Ik besloot verder te gaan studeren aan de universiteit van Utrecht, waar ik de studie kunstgeschiedenis afrondde. Ondertussen gaf ik al een paar cursussen en daar trof ik een publiek dat zeer geïnteresseerd was. In de loop van de jaren breidden die cursussen zich steeds meer uit. Inmiddels geef ik les in Eindhoven, Den Bosch, de regio Tilburg en Nijmegen. Ook geef ik rondleidingen in het Tilburgse museum voor hedendaagse kunst, De Pont. Wat me aantrekt in het lesgeven aan de Volksuniversiteit is het publiek dat graag iets wil weten en de vrijheid die ik heb in het samenstellen van mijn programma. Daarin komen de cursisten en ik elkaar overigens al jaren tegen, want in Eindhoven bestaat inmiddels een vaste groep trouwe bezoekers.
Voor vragen aan de docent, mail naar: carlavanbree@home.nl