Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-KCUKUNvj

Rond 1900: Kunst en architectuur uit de periode 1860-1930

Rond 1900: Kunst en architectuur uit de periode 1860-1930
Cursuscode: EHV-KCUKUNvj

De periode 1860-1930 is een boeiende tijd, waarin de kunst zich ontwikkelt van traditioneel naar avant-gardistisch en vooruitstrevend.

De volgende onderwerpen komen aan bod: Ambroise Vollard (norse maar baanbrekende galeriehouder), Josef en Anni Albers (Bauhauskoppel, textiel, schilderkunst, glas in lood), Hannah Höch (Duitse dadaïste), Hans Poelzig (Duitse architect), Eileen Agar (Britse surrealiste).

Verder besteden we aandacht aan de volgende tentoonstellingen: Futurisme (Rijksmuseum Twenthe), Suze Robertson (Museum Mesdag/Noord-Veluws Museum), Alphonse Mucha (Kunstmuseum) (tentoonstellingen onder voorbehoud).

Dinsdag 18 januari 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 215,00 plus € 16,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. C. (Carla) van Bree
14:15 - 16:15
Locaties: VU regio Eindhoven (nr. 19a), online (via Zoom) (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
C. (Carla) van Bree
C. (Carla) van Bree
Kunst is een eigenaardig ding. Je kunt het niet eten, het geeft geen warmte. Toch is er blijkbaar een noodzaak om het te maken, te bekijken en te begrijpen. Wat mij aantrekt in kunst is de schoonheid, maar ook het verhaal erachter, en het altijd ongrijpbare wat niet uit te leggen is. Door te verwoorden, ideeën en informatie uit te wisselen met anderen hoop ik daar iets dichter bij te komen. Zelf ben ik geen kunstenaar, al heb ik het ooit wel geprobeerd, dus het blijft spannend en uitdagend. Van jongs af aan heb ik belangstelling gehad voor kunst. Aanvankelijk vooral om het zelf te maken. Daarom volgde ik na de middelbare school de opleiding van docent tekenen aan de kunstacademie van Tilburg. Voor de klas heb ik maar kort gestaan. Ik besloot verder te gaan studeren aan de universiteit van Utrecht, waar ik de studie kunstgeschiedenis afrondde. Ondertussen gaf ik al een paar cursussen en daar trof ik een publiek dat zeer geïnteresseerd was. In de loop van de jaren breidden die cursussen zich steeds meer uit. Inmiddels geef ik les in Eindhoven, Den Bosch, de regio Tilburg en Nijmegen. Ook geef ik rondleidingen in het Tilburgse museum voor hedendaagse kunst, De Pont. Wat me aantrekt in het lesgeven aan de Volksuniversiteit is het publiek dat graag iets wil weten en de vrijheid die ik heb in het samenstellen van mijn programma. Daarin komen de cursisten en ik elkaar overigens al jaren tegen, want in Eindhoven bestaat inmiddels een vaste groep trouwe bezoekers.
Voor vragen aan de docent, mail naar: carlavanbree@home.nl