Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-PERBLSfeb21

BLS (reanimatie) en AED

BLS (reanimatie) en AED
Cursuscode: EHV-PERBLSfeb21

Basiscursus BLS/AED (Basis Life Support = reanimeren) en AED (Automatische Externe Defibrillator)

Let op: vanwege de coronamaatregelen oefent iedere cursist op een eigen oefenpop, mede daarom is de cursus op één avond (4 uur) gepland.

Wie helpt bij hartstilstand? Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat in ons land elk uur 2 mensen overlijden aan de gevolgen van een hartinfarct? Reanimatie is van levensbelang. Niet alleen bij een hartstilstand als gevolg van een hartinfarct. Er kunnen ook andere oorzaken zijn voor een hart- en/of ademhalingsstilstand: verdrinking, verstikking, een ongeval, vergiftiging. Reanimatie kan dan levensreddend zijn.

Met de komst van de Automatische Externe Defibrillator (AED) is het voor omstanders mogelijk snel en adequaat te reageren. Een automatische externe defibrillator is een medisch instrument dat bij een circulatiestilstand een schok kan toedienen aan het slachtoffer. Nog voordat de ambulance ter plaatse is kan men al beginnen met defibrilleren. Snel starten met reanimatie (beademen en hartmassage) en het gebruik van een AED-apparaat vergroot het overlevingspercentage.

Deze cursus is inclusief cursusboek van de Nederlandse Hartstichting.
Na afloop en succesvol afronden van de cursus ontvangt u een certificaat (ook inbegrepen).

Algemene gegevens:
- Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan de cursus.
- Met een aanvullende verzekering vergoeden sommige zorgverzekeraars het gehele of een gedeelte van het cursusgeld; na afloop van de cursus kan via email info@reanimatieonderwijszob.nl een kwitantie worden opgevraagd.
- De Stichting roept zelf op voor de herhalingslessen ieder jaar. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Dinsdag 2 februari 2021
1 les van 4 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 45,00
Mw. (Nicole Vissers) Stg. Reanimatie Zuidoost Brabant

Deze cursus is inclusief cursusboek en certificaat van de Nederlandse Hartstichting.
* De cursus wordt gegeven door gecertificeerde NRR-instructeurs van de Stichting Reanimatieonderwijs Zuidoost-Brabant met ervaring vanuit de dagelijkse praktijk (IC-verpleegkundigen en ambulancemedewerkers).
* Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan de cursussen.
* Sommige zorgverzekeraars vergoeden het gehele of een gedeelte van het cursusgeld mits de cursus gegeven is door een erkende organisatie. Na afloop van de cursus kan via email info@reanimatieonderwijszob.nl een kwitantie worden opgevraagd.

18:30 - 22:30
Locatie: Wijkcentrum Bellefort (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Cursus geannuleerd >
(Nicole Vissers) Stg. Reanimatie Zuidoost Brabant
(Nicole Vissers) Stg. Reanimatie Zuidoost Brabant
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde NRR-instructeurs van de Stichting Reanimatieonderwijs Zuidoost-Brabant; zij hebben ervaring vanuit de dagelijkse praktijk (IC-verpleegkundigen en ambulancemedewerkers).
The course is given by certified instructors from the Foundation for Reanimation Education Southeast Brabant; they have experience from their daily work practice (ICU nurses and ambulance staff).
They also offer an English spoken CPR and AED (automated external defibrillator) course. Check this website for dates.