Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-TAR100

Arabisch niveau 1

Arabisch niveau 1
Cursuscode: EHV-TAR100

Het mysterie van deze taal met een andere stijl en waarbij u een ander systeem van leren moet hanteren, is uiterst boeiend. Dat vraagt van u, naast het loslaten van de gebruikelijke wijze waarop u normaal een vreemde taal leert, vooral een open instelling en doorzettingsvermogen. U zult zien dat Arabisch leren niet gemakkelijk is, maar des te groter zal de beloning zijn wanneer u volhoudt.

Gedurende de eerste 10 lessen wordt het alfabet aangeleerd en verschillende woorden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vormen. Na de 10de les wordt de grammatica behandeld. Zinsbouw en vervoeging van werkwoorden is een groot onderdeel van de resterende lessen. De lesstof wordt uitgelegd in het Nederlands. 

Het is de bedoeling dat u na afloop van de cursus woorden kunt schrijven en lezen en de Arabische klanken kunt reproduceren. Dat laatste is belangrijk omdat een kleine afwijking in uitspraak de betekenis van hetgeen u wilt zeggen drastisch kan veranderen. Daarom is de lesmethode gebaseerd op vocalisatie (geluiden en klanken). 

Na het volgen van deze cursus kunt u:  
- simpele zinnen lezen en schrijven,   
- beheerst u de grammatica op hoofdpunten, 
- heeft u een correcte uitspraak.

In de lessen zullen ook culturele aspecten aan bod komen. In een warme en ontspannen sfeer leert men het best. Van u wordt een interactieve houding verwacht en dat u het huiswerk maakt. Door goed voorbereid op de les te verschijnen heeft u het meeste profijt van deze cursus. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de samenstelling van de groep. Uw regelmatige aanwezigheid is vereist.

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Talen kunt u vragen stellen aan onze taaldocenten. Klik hier voor informatie over onze jaarlijkse Informatieavond Talen

Docent: Mevr. S. Meliani
Heeft u vragen? Mail de docent! Het e-mailadres van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Woensdag 22 september 2021
25 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 306,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. S. (Sanae) Meliani
Boek: Arabisch niveau 1 (klik hier voor meer informatie)
20:15 - 21:45
Locatie: Wijkcentrum De Dommel (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Aanmelden wachtlijst >
S. (Sanae) Meliani
S. (Sanae) Meliani
Mijn naam is Sanae Meliani. Ik kom oorspronkelijk uit Marokko en ik ben afgestudeerd aan de Rabat Universiteit met als hoofdvak in de rechten. Ik heb 10 jaar ervaring als docent Arabische taal. Arabisch is een taal die door ongeveer 380 miljoen mensen in verscheidene landen wordt gesproken.
Voor vragen aan de docent, mail naar: info@vu-endhoven.nl dan sturen wij je mail door naar Sanae.