Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-TNEGEB

Nederlands met gebaren

Nederlands met gebaren
Cursuscode: EHV-TNEGEB

Nederlands met Gebaren; een kennismaking
Gebaren kunnen een goede ondersteuning bieden in de communicatie. Bijvoorbeeld als iemand de gesproken taal niet goed begrijpt of slechthorend is. En als iemand moeilijk kan praten zijn gebaren een hulpmiddel om beter verstaanbaar te zijn. Gebaren kunnen de taalontwikkeling stimuleren en bieden een extra dimensie in het contact met de ander, jong of oud.
Tijdens deze workshop ligt het accent op het leren en oefenen van ondersteunende gebaren oftewel Nederlands met Gebaren (NmG). Je maakt kennis met de theoretische achtergrond van NmG, zoals ' Waarom en voor wie kunnen gebaren belangrijk zijn?' en ‘Wat is het verschil tussen de Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met Gebaren?’.
Je ontvangt tips over materialen die je kunt gebruiken om gebaren te leren en hoe je gebaren inzet in de praktijk.

Aan het eind van de workshop ben je in staat om op zinsniveau in ondersteunende gebaren te communiceren en ken je de mogelijkheden om nog meer gebaren te leren.

Belangrijk voor iedereen die communiceert met mensen met slechthorendheid, spraaktaalproblemen of een verstandelijke beperking. Als je niet met deze doelgroep in aanraking komt, nodigen we je ook van harte uit om kennis te maken met deze leuke manier van communiceren!

Het is fijn voor ons om vooraf te weten of je zelf wel of niet slechthorend bent. Ook is het fijn voor ons om te weten of je een gebaren- of schrijftolk meeneemt. Je kunt dit bij de inschrijving bij 'Opmerkingen' vermelden.

De workshop wordt verzorgd door een gecertificeerde gebarendocent NmG van Veldman & Wouters https://www.veldmanwouters.nl/ 
Een consumptie (koffie/thee) is inbegrepen in de workshop.

Dinsdag 6 december 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 09:30
Prijs: € 29,00
Mw. (M. Veldman of ) C. Wouters
09:30 - 11:30
Locatie: VU regio Eindhoven (nr. 19a) (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
(M. Veldman of ) C. Wouters
(M. Veldman of ) C. Wouters
Veldman & Wouters bestaat uit Mariëtte Veldman en Cindy Wouters.
Veldman & Wouters ondersteunt en begeleidt ouders, kinderen en professionals in opvoeding, communicatie en interactie.
Communicatie is belangrijk in opvoeding, welbevinden en ontwikkeling. Als communicatie goed is afgestemd heeft dit een positieve invloed op relaties binnen het gezin, het wonen, het werk en het leren.
Veldman & Wouters staat voor een toegankelijke communicatie voor en door iedereen. Iedereen heeft het recht zich gehoord en begrepen te voelen of men nu een beperking heeft of niet. Niet alleen binnen het gezin, het werk, op school of de dagbesteding, maar ook daar buiten. Of men nu kan spreken of niet. Belemmeringen in communicatie hebben grote invloed op gedrag. Wij hanteren daarom het uitgangspunt om met cliënt én systeem te werken.
Website: https://www.veldmanwouters.nl/, mailadres: info@veldmanwouters.nl