Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-TPT100

Portugees intensief niveau 1

Portugees intensief niveau 1
Cursuscode: EHV-TPT100

In deze intensieve cursus Portugees wordt de basiskennis van de taal gelegd  en wordt toegewerkt naar het halve A1-niveau van het Europees referentiekader. Het lesprogramma is er vooral op gericht de cursisten praktische kennis van het Portugees bij te brengen. Hierbij hoort uiteraard ook een goede grammaticale basis.
Conversatietraining is vanaf het begin een zeer belangrijk onderdeel van elke les. Na deze cursus bent u in staat eenvoudige gesprekken over dagelijkse dingen te voeren, zoals uzelf voorstellen, iets bestellen in het restaurant of de weg vragen. Wij wensen u een plezierige en leerzame cursus!

Tijdens onze jaarlijkse Informatieavond Talen kunt u vragen stellen aan onze taaldocenten. Klik hier voor informatie over de Informatieavond Talen

Docente: Mevr. M.P. Mendes Lopes
Vragen? De contactgegevens van de docent vindt u bij de docentinformatie onderaan deze pagina.

Maandag 26 september 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 314,00
Mw. M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
Boek: Portugees intensief niveau 1 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 21:00
Locatie: Augustinianum (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
M.P. (Maria Paula) Mendes Lopes
Na mijn opleiding in Portugal was ik daar enige tijd werkzaam met kinderen met leerproblemen. In 1983 ben ik naar Nederland verhuisd en kreeg mijn eerste baan bij Instituut Notenboom in Eindhoven (tegenwoordig Hogeschool Notenboom). Daar gaf ik les in de Portugese taal voor mensen die uitgezonden werden naar Portugeestalige landen. Van 1993 tot 1998 studeerde ik aan de Universiteit van Utrecht Portugese Taal- en Letterkunde. In die tijd was ik ook studentassistent voor het vak Taalverwerving Portugees waar ik veel leservaring heb opgedaan. Van 1995 tot 1996 heb ik bibliografisch onderzoek gedaan voor het interuniversitair instituut voor Latijns-Amerika studies, Cedla. Van 1999 tot 2003 maakte ik deel uit van een Utrechts universitair team van vertalers dat, in opdracht van de Nederlandse Taalunie, het project "Nederlands-Portugees Woordenboeken" uitvoerde. Vanaf 1983 tot heden heb ik verschillende taaltrainingen bij diverse instituten en bedrijven verzorgd. Naast de reguliere taalcursussen verzorg ik al 10 jaar de zogeheten 'Sopa de Letras'. Hierin wordt de literatuur en de cultuur van Portugeestalige landen besproken. Sinds 1997 heb ik een talenbureau (www.portanto.nl) dat gespecialiseerd is in taaltrainingen, vertalingen en tolkdiensten. Vanaf 1996 werk ik met veel plezier bij de Utrechtse Volksuniversiteit waar ik de cursussen Portugees verzorg. In 2007 heb ik de leermethode "Portugees Stap voor Stap" op de markt gebracht, waarin mijn ervaringen van vele jaren zijn samengevat.
Voor vragen aan de docent, mail naar: vue@portanto.nl of bellen naar: 0651496862