Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-TRU110-vj

Russisch beginners plus (deel 2)- overdag

Russisch beginners plus (deel 2)- overdag
Cursuscode: EHV-TRU110-vj

De cursus Russisch beginners plus is bedoeld voor belangstellenden voor de Russische taal die al eerder kennis hebben gemaakt met het Russisch.
Het Cyrillisch schrift is voor u geen probleem meer. U kent de naamvalsregels en kunt ze herkennen in teksten. U herkent de werkwoordsvormen en U heeft kennis van het perfectieve en imperfectieve werkwoordsaspect. ‘Kennis hebben van..’ betekent nog niet dat u de grammatica beheerst en vlot kunt toepassen. U heeft een basiswoordenschat.
Wat Russisch lezen betreft stapt u in op het A1 niveau. De spreekvaardigheid en luistervaardigheid liggen lager dan het A1 niveau.
In de gebruikte lesmethode wordt veel aandacht besteed aan luister- en leesvaardigheid. Ook aan het beheersen van de basisgrammatica wordt veel gewerkt. Daarnaast lezen we eenvoudige krantenberichten en voeren korte en eenvoudige gesprekken over veelvoorkomende situaties.
De voorjaarscursus start met deel 2 van de lesmethode. Thuis maakt u huiswerkoefeningen uit het oefenboek dat bij de methode hoort.

Bezoek de informatieavond Talen als u meer informatie wilt. Klik hier voor informatie over de Informatieavond Talen

Docent: mw. P. Nekeman
Vragen? Mail de docent! Het e-mailadres van de docent vindt u onderaan deze pagina.

Dinsdag 11 januari 2022
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. A.A.M. (Pauline) Nekeman
Boek: Russisch beginners plus (deel 2) (klik hier voor meer informatie)
13:00 - 14:30
Locatie: VU Eindhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A.A.M. (Pauline) Nekeman
A.A.M. (Pauline) Nekeman
Ik ben Pauline Nekeman en ben al lange tijd actief als docente Russisch. Na mijn studie Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam ben ik begonnen als docent Russisch HAVO-VWO in het volwassenenonderwijs (op het Eindhovens Avondcollege) en heb met veel plezier en animo 20 jaar lang cursisten naar het eindexamen begeleid. De schoolreisjes naar Rusland en Oekraïne waren onvergetelijke avonturen.
Ondertussen werkte ik ook als docent Russisch op het Talencentrum van de TU Eindhoven. Daar had ik weer een geheel andere doelgroep. Studenten moesten in korte tijd voor hun stages in Rusland de nodige kennis van het Russisch bijgebracht krijgen, maar vaak ook kwamen ze gewoon uit nieuwsgierigheid naar de lessen.
Mijn ervaring met de Volksuniversiteit heb ik opgedaan bij de Parasol in Veldhoven. Dat waren mooie en leerzame jaren.
Voor vragen aan de docent, mail naar: pauline.nekeman@xs4all.nl