Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EHV-TRU950

Vertalen Russisch-Nederlands

Vertalen Russisch-Nederlands
Cursuscode: EHV-TRU950

De cursus “Vertalen Russisch-Nederlands” is bestemd voor degenen die Russische teksten in hun originele vorm kunnen lezen. Deze cursus is dus voor mensen die een behoorlijk niveau leesvaardigheid Russisch hebben en hun kennis willen ophalen of op een hoger plan willen brengen. Dat kunnen cursisten zijn die de drie boeken van de leergang  ‘Паспорт в Россию’ hebben afgerond of voor mensen die het niveau hebben van het eindexamen Russisch op VWO-niveau of iets vergelijkbaars.

Het gaat hier om een leescursus. We lezen korte literaire verhalen. We lezen daarbij ook over de achtergronden van de schrijvers. Vorig jaar vertaalden we satirische verhalen van schrijvers uit de stad Odessa en lazen fragmenten uit het dagboek van Anne Frank, in het Russisch uiteraard.

In een verder verleden vertaalden we verhalen van moderne Russische schrijfsters maar grepen ook terug op klassieke verhalen van Tsjechov en Tolstoj. We streven ernaar volwaardige vertalingen in het Nederlands te maken.

Als u denkt dat deze cursus iets voor u is, neem dan contact op met de docent voor overleg en/of kom naar de informatieavond. Klik hier voor informatie over de Informatieavond Talen

De lessen zijn een keer in de twee weken.
Een consumptie (koffie/thee) in inbegrepen in de cursusprijs.

Docent: mw P. Nekeman
Vragen? Mail de docent! Het e-mailadres van de docent vindt onderaan deze pagina.

Maandag 1 november 2021
11 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 233,00 plus € 20,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. A.A.M. (Pauline) Nekeman

In overleg met de cursisten laat de docent een leesboek aanschaffen.
Materiaalkosten 20 euro, in de eerste les contant te voldoen bij de docent.

20:30 - 22:00
Locatie: VU Eindhoven (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A.A.M. (Pauline) Nekeman
A.A.M. (Pauline) Nekeman
Ik ben Pauline Nekeman en ben al lange tijd actief als docente Russisch. Na mijn studie Slavische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam ben ik begonnen als docent Russisch HAVO-VWO in het volwassenenonderwijs (op het Eindhovens Avondcollege) en heb met veel plezier en animo 20 jaar lang cursisten naar het eindexamen begeleid. De schoolreisjes naar Rusland en Oekraïne waren onvergetelijke avonturen.
Ondertussen werkte ik ook als docent Russisch op het Talencentrum van de TU Eindhoven. Daar had ik weer een geheel andere doelgroep. Studenten moesten in korte tijd voor hun stages in Rusland de nodige kennis van het Russisch bijgebracht krijgen, maar vaak ook kwamen ze gewoon uit nieuwsgierigheid naar de lessen.
Mijn ervaring met de Volksuniversiteit heb ik opgedaan bij de Parasol in Veldhoven. Dat waren mooie en leerzame jaren.
Voor vragen aan de docent, mail naar: pauline.nekeman@xs4all.nl